Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nachos med kalkun

Nachos med kalkun

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling
  • 0,5 stk. løk
  • 1 pk tacokrydder + vann etter anvisning på pakken
  • 1 pk tortillachips (á 200 g)
  • 0,5 boks hermetiske svarte bønner (á 290 g)
  • ca. 2 dl revet hvitost

Til servering:

  • 2 stk. finhakkede vårløk
  • 1 stk. grønn chili i skiver
  • 1 stk. lime i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 488 kcal
Fett 18 g
Protein 43 g
Karbohydrater 35 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nachos er perfekt kosemat! Og supert å lage om du skal bruke opp rester av kalkun eller kylling. Du kan også bruke opp rester av ost eller grønnsaker som begynner å bli litt slitne. God mat med god samvittighet!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rester av rester av kalkun eller kylling
  • 0,5 stk. løk
  • 1 pk tacokrydder + vann etter anvisning på pakken
  • 1 pk tortillachips (á 200 g)
  • 0,5 boks hermetiske svarte bønner (á 290 g)
  • ca. 2 dl revet hvitost

Til servering:

  • 2 stk. finhakkede vårløk
  • 1 stk. grønn chili i skiver
  • 1 stk. lime i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 488 kcal
Fett 18 g
Protein 43 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Skjær rester av kalkun i mindre biter.
  2. Fres løk og kalkun raskt i en varm panne.
  3. Tilsett tacokrydder og vann etter anvisning på pakken. La det småkoke i ca. 5 minutter. 
  4. Legg tortillachips på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form.
  5. Fordel det krydrede kalkunkjøttet over chipsene.
  6. Skyll bønner i kaldt vann og la dem renne av. Fordel dem over chipsen og topp med revet ost.
  7. Gratiner i stekeovn på 225° C i ca. 5 minutter, eller til osten er smeltet.

Topp nachosen med finhakket vårløk, grønn chili og noen limebåter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Bruk opp restene av julematen!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2024 18:13:25