Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet kålrot

Syltet kålrot

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 200 g kålrot

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du fått smaken på syltet rødløk? Da må du prøve ut denne varianten: syltet kålrot! Like enkelt å lage og fantastisk på smak! Bruk den som topping på pizza, som tilbehør til middagen eller sett den frem som en norsk variant av syltet ingefær til sushifesten.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • 200 g kålrot

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan gjerne la kålroten stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare den syltede kålroten lenge, kan du ha kålroten over på rene, steriliserte glass og helle på varm lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Kålroten er holdbar minst to uker i kjøleskap.

Varier formen! Gå for størrre strimler, eller en finkutta variant.

Syltet kålrot

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side!  Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 05:41:14