Ingredienser

1 porsjon deig gir 2 middels store pizza.

 • 500 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 0,25 ts tørrgjær
 • 3,5 dl vann
Del

Eltefri pizzadeig

(1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på en pizza med sykt sprø og god bunn? Lag en eltefri pizzadeig kvelden i forveien, ja - det krever litt planlegging, men er allikevel lite arbeid for å kunne nyte noe så godt.  Pizzabunnene kan du toppe med det du liker aller best!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1 porsjon deig gir 2 middels store pizza.

 • 500 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 0,25 ts tørrgjær
 • 3,5 dl vann

Slik gjør du

 1. Bruk en sleiv og bland det tørre sammen i en bolle. Hell i vann og rør deigen raskt sammen. Deigen skal være fast, men fortsatt litt klissete. Dekk bakebollen med lokk eller plastfolie, og hev deigen i romtemperatur i 12-18 timer.
 2. Dryss godt med mel på et ark bakepapir, og hvelv deigen over på arket. Deigen er litt klissete. Bruk en slikkepott eller litt mel på fingrene og brett sammen deigen fra kantene og inn mot midten.
 3. Snu deigen og legg den med brettesiden ned på bakepapirarket. Sørg for å ha godt med mel på arket slik at brødet ikke setter seg fast under etterhevingen. Snu bakebollen over deigen, og la den etterheve i ca. ½ time.
 4. Del deigen i 2 emner. Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke emnene til sirkler. La deigen hvile over håndbakene samtidig som du roterer deigen rundt.
 5. Legg deigen direkte på en varm pizzastein (med litt mel), eller på et bakepapir som du etterhvert flytter over på et varmt stekebrett du allerede har satt i ovnen. Forstek pizzabunnene i 2-3 minutter.
 6. Legg pizzabunnene på rist, hvis du skal steke flere.

Topp pizzaen din med en deilig hjemmelaget tomatsaus eller hvit pizzasaus lagd med for eksempel crème fraîche, grovmalt pepper og friske urter, og legg på det du måtte ønske av pizzafyll!

Lag gjerne en dobbel porsjon av deigen. Pizzaene kan du forsteke og avkjøle, før du pakker dem i plast og legger dem i fryseren - klar til neste gang du er fysen på pizza. 

Eltefri pizzadeig - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant