Ingredienser

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. sitron
Del

Blåbærclafoutis

(4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det vanskeligste med clafoutis er trolig å uttale det franske navnet. Den pannekakelignende røren kan du variere med andre typer bær og oppdelt frukt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Smør en paiform eller lav ildfast form.
  2. Lag en røre av alle ingrediensene. Melken kan byttes ut med for eksempel eplejuice.
  3. Hell røra i formen og fordel bærene over. Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 220 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen.

Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.

 

Tips: Bytt ut blåbærene med plommer, bringebær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, men hell da av så mye av væsken som mulig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant