Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blåbærclafoutis

Blåbærclafoutis

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 6 porsjoner

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det vanskeligste med clafoutis er trolig å uttale det franske navnet. Den pannekakelignende røren kan du variere med andre typer bær og oppdelt frukt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Ca. 6 porsjoner

  • 500 g blåbær

Røre:

  • 1 ss smør
  • 4 stk. egg
  • 2,5 dl melk
  • 180 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 30 g smeltet smør eller nøytral olje
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.

 

Tips: Bytt ut blåbærene med plommer, bringebær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes, men hell da av så mye av væsken som mulig.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: All verdens pannekaker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9324, server:MP-PRD-WEB12 17.06.2024 03:19:19