Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saus til lam/lammesaus

Saus til lam

Ingredienser

porsjoner
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 1 dl kraft fra steken
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 161 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en enkel saus med mye herlig smak og som passer ypperlig til lammekjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 dl rødvin
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss sukker
  • 1 dl kraft fra steken
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 161 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sennep jevner sausen, men hvor mye avhenger av typen sennep du bruker. Noen ganger kan det være nødvendig å tilsette litt mer sennep. Om du ikke vil ha mer sennepssmak så kan du nå jevne sausen med litt maisennajevning (maisenna og vann).

Har du lammesjy eller kraft fra stekingen av kjøttet, bør du ha den i sausen og justere sausens konsistens deretter.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB11 22.05.2025 11:44:39