Ingredienser

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann (evt. rødvin eller eplejuice)

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stk. eple i strimler
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss grovhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 stk. hamburgerbrød
Del

Burger med glasert rødløk

(1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sugen på en liten smak av jul? Burger med medisterdeig, eple- og sellerisalat og glasert rødløk er helt klart en saftig burgervinner i førjulstida.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g medisterdeig
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt pepper

Glasert løk:

  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 dl vann (evt. rødvin eller eplejuice)

Eple- og sellerisalat:

  • 2 stk. eple i strimler
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss grovhakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Lag glasert løk. Rens rødløk, del i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann, kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten.
  2. Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side. 
  3. Lag eple- og sellerisalat. Bland sammen eple og selleri, tilsett crème fraîche og bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skal du kutte eple til flere porsjoner kan du legge eplestrimlene i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at de blir misfarget.
  1. Varm burgerbrød. Anrett eple- og sellerisalat på brød, legg på burger og topp med glasert rødløk. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant