Butter chicken - indisk smørkylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1300 g)
  • 4 båter hvitløk
  • ½ ss revet frisk ingefær
  • 2 ss sitronsaft

Marinade

  • 1 dl gresk yoghurt
  • ½ ss chilipulver (helst indisk)
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss rapsolje eller sennepsolje

Smør- og tomatcurry

  • 100 g cashewnøtter
  • 8 stk tomat
  • 2 ss olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • ½ ss revet frisk ingefær
  • ½ ss chilipulver (helst indisk)
  • 2 stk hel kardemomme
  • 2 ts hel bukkehornkløver
  • 2 ss flytende honning
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte
  • ½ potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet på kyllingen og tørk den godt. Kutt dype snitt i kjøttet på hele kyllingen. Finhakk hvitløk og bland med revet ingefær og sitronsaft, og gni kyllingen godt inn med blandingen. Dryss over litt salt. Sett kaldt i 20 minutter.
  2. Bland sammen chilipulver, garam masala, olje og yoghurt. Tørk kyllingen med litt kjøkkenpapir og gni den godt inn med yoghurtblandingen. Plasser kyllingen på et fat og sett den kaldt i minst 4-6 timer, helst over natten.
  3. Stek kyllingen midt i stekeovnen ved 220 °C, eller grill den til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 1 time.
  4. Avkjøl og plukk kjøttet av beina i store biter.
  5. Lag smør- og tomatcurry: Bløtlegg cashewnøtter i litt lunkent vann i minst 30 minutter. Hell av vannet og mos nøttene i hurtigmikser eller med stavmikser. Sett til side.
  6. Del tomater i biter. Varm en sauteringspanne med olje og fres tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, Kardemomme og bukkehornkløver på middels varme til tomatene er helt myke.
  7. Tilsett cashewpuré og bruk stavmikser eller hurtigmikser til å finmose sausen. Sil gjerne sausen gjennom en grov sikt for å få ut rester av skall, hvis du vil ha den ekstra fin.
  8. Ha sausen tilbake i kjelen og la den småkoke i i noen minutter. Smak til med honning, finhakket grønn chili, salt og pepper. Visp inn fløte og romtemperert smør i den varme sausen.
  9. Legg kyllingbitene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Pynt med koriander.

Server rykende varm med basmatiris og/eller naanbrød

 

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.