Butter chicken - indisk smørkylling

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Hovedingrediens er er kylling marinert i yoghurt og krydder. Vi bruker kyllingfilet eller lårfilet, som er mørt og saftig. Basmatiris eller ferske nanbrød serveres til.

Ingredienser

  • 800 g kyllingfilet eller kylling lårfilet
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 båter hvitløk

Saus

  • 2 ss smør
  • 1 ss løk
  • ½ boks hakkede tomater
  • 2 dl fløte eller créme fraîche
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter på ca 3-4 cm og ha dem i en skål.
  2. Bland yoghurt, sitronsaft, gurkemeie, garam masala, chilipulver, spisskummen, ingefær og hvitløk og hell det over kyllingbitene. Bland godt og sett kaldt i minst tre timer, gjerne over natten.
  3. Varm en dyp stekepanne/sauteringspanne med smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kyllingbitene. Løft én og én bit ut av marinaden uten å riste av marinade, og legg dem i stekepannen (resten av marinaden skal ikke brukes videre).
  4. Brun kyllingbitene på begge sider i flere omganger. Krydre med litt salt og kvernet pepper.  Ta bitene ut av pannen og legg dem på en tallerken til alle er brunet.
  5. Ha den hakkede løken pannen og la den surre til den er myk og blank. Tilsett knuste tomater, fløte/créme fraîche og sukker. Legg kyllingbitene tilbake i sausen. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i sausen i ca. 15 minutter, eller til det er gjennomkokt. Smak om nødvendig til med salt og kvernet pepper.
  6. Finhakk litt koriander og dryss over mot slutten av koketiden.

Server rykende varm med basmatiris og nystekte nanbrød.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.