Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vongole

Pasta vongole

Ingredienser

porsjoner

Vongole:

  • 1 kg vongole
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 dl hvitvin

Pasta:

  • 300 g pasta , for eksempel linguine
  • ca. 2 dl pastavann

Topping:

  • 0,5 dl hakket bladpersille
  • skall fra ca. 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pasta alle vongole er en pastafavoritt fra det sørlige Italia! De små, nydelige vongole-skjellene dampes med hvilløk, vin og chili, og lager en himmelsk kraft som danner en enkel - men nydelig saus. Lite komplisert, men allikevel så raffinert.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vongole:

  • 1 kg vongole
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 dl hvitvin

Pasta:

  • 300 g pasta , for eksempel linguine
  • ca. 2 dl pastavann

Topping:

  • 0,5 dl hakket bladpersille
  • skall fra ca. 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Topp gjerne med litt chiliflakes om du liker det spicy!

Vongole

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB11 27.04.2024 10:04:18