Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Pavlova med salt karamell

Ingredienser

Marengs:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g fløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 1 boks cashewnøtter (á 240 g) uten salt
  • 1 stk. granateple
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss gresk yoghurt eller tyrkisk yoghurt
  • 4 stilker frisk mynte
Del

Pavlova med salt karamell

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pavlova i langpanne er perfekt å lage når du skal ha en kake til mange. Klassisk Pavlova med fløtekrem og bær har du garantert smakt - prøv noe nytt! Her er en deilig sak med salt karamell, sprø cashewnøtter og syrlig granateple. Perfekt fyll oppå sprø marengsbunn og fløyelsmyk eggekrem. Kanskje blir den din nye favoritt?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Marengs:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik

Salt karamell:

  • 180 g sukker
  • 130 g fløte
  • 150 g smør
  • 5 g flaksalt

Eggekrem:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 stk. gelatinplater

Pynt:

  • 1 boks cashewnøtter (á 240 g) uten salt
  • 1 stk. granateple
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss gresk yoghurt eller tyrkisk yoghurt
  • 4 stilker frisk mynte

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes som fyll i kaker, makroner eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.
Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt og innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.
 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 02.02.2023 19:27:42