Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbeteburger med grønnkål

Rødbetburger med grønnkål

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 1 boks hermetiske kidneybønner
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss bladpersille
  • 1 pk karse
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 2 pk snøfrisk naturell
  • 4 stk. hamburgerbrød
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et deilig plantebasert alternativ til hamburgeren! Rødbeteburger smaker fantastisk, og har i tillegg en knall og fresh farge.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 1 boks hermetiske kidneybønner
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss bladpersille
  • 1 pk karse
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,5 ts pepper
  • 2 pk snøfrisk naturell
  • 4 stk. hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Riv rødbeter og gulrøtter på den grove siden av et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med de revne grønnsakene.
  2. Fjern de grove stilkene på grønnkålen. Kok opp en kjele med vann og forvell bladene i ca. 1 minutt. Hell av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Hakk bladene.
  3. Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne. Fres rødbeteblandingen til den er myk og slipper væske. Hell av så mye væske som mulig. Tilsett hakket grønnkål.
  4. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha dem på en tallerken og mos dem grovt med en gaffel (kan også gjøres i kjøkkenmaskin. Bland bønner, havregryn og maisenna med rødbeteblandingen. La stå en stund så havregrynene får svellet ordentlig.
  5. Del massen i 8 og form dem til runde kaker.
  6. Stek kakene i en middels varm stekepanne med olje i 5-7 minutter, til de har fått fin farge. Løft dem over på litt tørkepapir og la dem hvile et par minutter.
  7. Kutt fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Kutt også bladpersille i små biter og ha i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.
  8. Varm hamburgerbrødene etter anvisning på pakken.
  9. Smør snøfrisk på brødene, legg fennikelsalat og rødbeteburgeren i to lag.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte snøfrisk med et plantebasert alternativ til creme fraiche. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB15 20.06.2024 07:14:06