Rødbeteburger med grønnkål

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Et vegetarisk alternativ til hamburgeren! Denne rødbeteburgeren smaker fantastisk og har i tillegg en veldig vakker farge. 

Ingredienser

  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 1 boks hermetisk kidneybønner
  • 212 dl lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 4 ss olje
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 1 stk fennikel
  • 2 ss bladpersille
  • 1 pk karse
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ts sitronsaft
  • 12 ts pepper

  • 2 pk snøfrisk naturell
  • 4 stk hamburgerbrød

Slik gjør du

  1. Riv rødbeter og gulrøtter på den grove siden av et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med de revne grønnsakene.
  2. Fjern de grove stilkene på grønnkålen. Kok opp en kjele med vann og forvell bladene i ca. 1 minutt. Hell av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Hakk bladene.
  3. Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne. Fres rødbeteblandingen til den er myk og slipper væske. Hell av så mye væske som mulig. Tilsett hakket grønnkål.
  4. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha dem på en tallerken og mos dem grovt med en gaffel (kan også gjøres i kjøkkenmaskin. Bland bønner, havregryn og maisenna med rødbeteblandingen. La stå en stund så havregrynene får svellet ordentlig.
  5. Del massen i 8 og form dem til runde kaker.
  6. Stek kakene i en middels varm stekepanne med olje i 5-7 minutter, til de har fått fin farge. Løft dem over på litt tørkepapir og la dem hvile et par minutter.
  7. Kutt fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Kutt også bladpersille i små biter og ha i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.
  8. Varm hamburgerbrødene etter anvisning på pakken.
  9. Smør snøfrisk på brødene, legg fennikelsalat og rødbeteburgeren i to lag. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.