Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Karamellpudding

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker
  • 6 dl melk (helmelk)
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (89)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 dl sukker til karamell
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk. vaniljestang eller vaniljesukker
  • 6 dl melk (helmelk)
  • 5 ss sukker
  • 8 stk. egg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
karamellpudding trinnbilder
karamellpudding trinnbilder
For å få bort rester av karamell i kjelen kan du koke ut kjelen med litt vann. Sett gjerne sleiven oppi.
karamellpudding trinnbilder
karamellpudding trinnbilder
karamellpudding trinnbilder

karamellpudding trinnbilder

Server gjerne med karamellsaus og pisket kremfløte.

Lyst på en litt annen vri? Karamellpudding kan også lages i porsjonsformer. Beregn litt kortere tid til steking (ca. 1 time). Steketiden vil variere litt, så ta "skjetesten" for å være sikker.

karamellpudding porsjonsformer

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Klassikeren karamellpudding

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 02:35:45