Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget sennep

Hjemmelaget sennep

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 4 dl sennep.

  • 60 g gule sennepsfrø
  • 60 g brune sennepsfrø
  • 3 dl vann
  • 4 ss sennepspulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 2 ss honning
  • finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det finnes sikker mange tusen varianter sennep. Her er vår variant, en enkel grunnoppskrift tilsmakt med appelsin og honning. Hjemmlaget sennep passer like fint som gave i et pent glass som på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 4 dl sennep.

  • 60 g gule sennepsfrø
  • 60 g brune sennepsfrø
  • 3 dl vann
  • 4 ss sennepspulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 2 ss honning
  • finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.

Hjemmelaget sennep

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 15:11:15