Ingredienser

Gir ca. 2 dl sennep

  • 70 g gule sennepsfrø
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sennepspulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 1 ss honning
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 1 ss appelsinsaft
Del

Hjemmelaget sennep

(10)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det finnes sikker mange tusen varianter med sennep. Her er vår variant med appelsin og honning. Du kan smakssette den med nesten hva som helst, men i all enkelthet er det eneste du trenger sennepsfrø og vann. Hjemmlaget sennep passer like fint som gave som på frokostbordet i jula.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Gir ca. 2 dl sennep

  • 70 g gule sennepsfrø
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss sennepspulver
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 1 ss honning
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 1 ss appelsinsaft

Slik gjør du

  1. La sennepsfrøene småkoke i vannet i fem minutter. Tilsett resten av ingrediensene.
  2. Bland med en stavmikser til en jevn konsistens. Ha sennepen over på glass og la den få "sette seg" i noen dager før bruk. Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.
Honningen, appelsinsaft og skall er smakstilsetninger og kan erstattes med for eksempel hakket estragon eller chilipulver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant