Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget sennep

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir ca. 4 dl sennep.

  • 60 g gule sennepsfrø
  • 60 g brune sennepsfrø
  • 3 dl vann
  • 4 ss sennepspulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 2 ss honning
  • finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin
Del

Hjemmelaget sennep

(10)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det finnes sikker mange tusen varianter sennep. Her er vår variant, en enkel grunnoppskrift tilsmakt med appelsin og honning. Hjemmlaget sennep passer like fint som gave i et pent glass som på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir ca. 4 dl sennep.

  • 60 g gule sennepsfrø
  • 60 g brune sennepsfrø
  • 3 dl vann
  • 4 ss sennepspulver
  • 4 ss brunt sukker
  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
  • 2 ss honning
  • finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.

Hjemmelaget sennep

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 31.03.2023 13:45:43