Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
KYLLINGBURGER MED GRILLET ANANAS

Kyllingburger med grillet ananas

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Grillet ananas-salat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • skall av 1 stk. lime
  • 3 ss nøytral olje
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Tilbehør

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 125 g kremost naturell eller snøfrisk
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En lekker burger med saftig kyllingfilet og deilig, grillet ananassalat. Sprø agurk, myk kremost og friske smaker av lime, ingefær og koriander gjør at denne kyllingburgeren lett kan bli din nye favorittburger! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Grillet ananas-salat:

  • 1 stk. frisk ananas
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • skall av 1 stk. lime
  • 3 ss nøytral olje
  • saften av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Tilbehør

  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 125 g kremost naturell eller snøfrisk
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rødløk

Slik gjør du

  1. Skrell ananas, skjær den i 5 mm tykke skiver og legg dem til side. Bland dressingen. Rens chili og finhakk den. Ha chilien i en liten bolle og bland den sammen revet ingefær, koriander, limesaft og olje i en bolle.
  2. Del kyllingfilet i to, pensle med litt olje og krydre dem med salt og pepper.
  3. Grill kyllingbitene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem over på indirekte varme.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
  1. Grill ananasskivene på begge sider på sterk varme i ca. 5 minutter. Skjær den grillede ananasen i mindre biter og ha dem i dressingen. Bland alt godt sammen og smak om nødvendig til med salt og pepper.
  2. Gjør klart resten av tilbehøret. Varm hamburgerbrød. Skjær agurk i tynne skiver på langs - bruk gjerne en ostehøvel til dette. Kutt rødløk i tynne skiver.
  3. Fyll de varme hamburgerbrødene med snøfrisk/kremost, agurkstrimler, saftig, grillet kyllingfilet, rødløk og topp med den grillede ananassalaten. Pynt gjerne med litt karse eller andre friske urter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 15:50:58