Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flatbiff av lam med stekt hjertesalat

Lam med stekt hjertesalat

Ingredienser

porsjoner

Rømmedressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket dill
  • 1 stk. hjertesalat delt i to på langs
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 46 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lam er en av verdens beste råvarer. Lam flatbiff servert med frisk dressing og stekt hjertesalat med chili og hvitløk, det er skikkelig kosemat på høyt nivå.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rømmedressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket dill
  • 1 stk. hjertesalat delt i to på langs
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 475 kcal
Fett 30 g
Protein 46 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 

Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.

2. Bland ingrediensene til dressingen. La gjerne stå i kjøleskap for å trekke smak en stund før servering. 

3. Varm opp en panne til høy varme. Ha i olje og stek hjertesalat kjapt på hver side. Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering. 

4. Skjær kjøttet i skiver og server med stekt hjertesalat og rømmesaus.

Steking av hjertesalat går veldig fort, faktisk bare et par minutter. Vent med å gjøre dette til både kjøttet og dressingen er helt klart.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB11 02.11.2024 00:18:10