Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Toast med kantarell og posjert egg

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g fersk kantarell
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 stk. saft og skall av sitron
  • 2 stilker frisk timian
  • 4 stk. ferske og kalde egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 4 skiver grovt brød
Del

Toast med kantarell og posjert egg

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørstekte kantareller toppet med et perfekt posjert egg er en deilig digg rett i den norske soppsesongen, eller utenom.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 500 g fersk kantarell
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 stk. saft og skall av sitron
  • 2 stilker frisk timian
  • 4 stk. ferske og kalde egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 4 skiver grovt brød

Slik gjør du

  1. Rens soppen og del de største. Legg den i en tørr stekepanne og la den dampe på høy varme til den slipper vann. Du kan enten helle av vannet som danner seg, eller la det koke inn.
  2. Finkutt løken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje. Stek til soppen har fått fin farge. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Dryss over urter.
  3. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
  4. Rist brødskivene i brødrister, eller stek dem gylne i litt olje. Fordel brødet på fire tallerkener og topp med sopp og posjert egg. Kvern over litt pepper og pynt med litt gressløk.

Denne tilberedningsmetoden kan benyttes på nesten all slags sopp. Varier smaken med ulike urter. Litt syre framhever den gode soppsmaken. Rødvinseddik eller balsamico kan erstatte sitronsaft.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2022 16:02:53