Salat med bakte rotgrønnsaker

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Noen ganger kan det være godt med en enkel og mettende salat til middag. Bakte rotgrønnsaker sørger her for mye god smak og at salaten blir mettende. Med honningdressing og nøtter blir det også masse god smak. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Panerte koteletter med stuede grønnsaker.

Ingredienser

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 12 stk kålrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Dressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 112 dl olivenolje
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss revet parmesan

Salat:

  • 1 stk crispisalat
  • 1 pose ferdig blandet salat
  • 125 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og skjær grønnsakene i staver. Legg røttene i en stor bolle og ha i olje, eddik, sukker, salt og pepper. Vend alt godt og ha det over i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
    Bruk opp de grønnsakene du har i kjøleskapet som du ikke har noen plan for. Dette er en gjenoppskrift, så om du har valgt å bruke tilhørende oppskrift har du grønnsaker igjen etter denne. Bruk gjerne opp andre rester du skulle ha i kjøleskapet ditt. Dette er en ypperlig anledning.
  2. Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og parmesan. Visp til dressingen har samlet seg.
  3. Vask salat og fordel i en stor bolle eller et stort fat. Dryss over valnøtter og fordel over de ovnsbakte grønnsakene.

       Server salat med bakte rotgrønnsaker, valnøtter og honningdressing. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.