Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med bakte rotgrønnsaker

Salat med bakte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Dressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet parmesan

Salat:

  • 1 stk. crispisalat
  • 1 pose
  • 125 g valnøttkjerner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Noen ganger kan det være godt med en enkel og mettende salat til middag. Bakte rotgrønnsaker sørger her for mye god smak og at salaten blir mettende. Med honningdressing og nøtter blir det også masse god smak. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Panerte koteletter med stuede grønnsaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 0,5 stk. kålrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Dressing:

  • 4 ss hvitvinseddik
  • 2 ss honning
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet parmesan

Salat:

  • 1 stk. crispisalat
  • 1 pose
  • 125 g valnøttkjerner

Slik gjør du

  1. Vask, skrell og skjær grønnsakene i staver. Legg røttene i en stor bolle og ha i olje, eddik, sukker, salt og pepper. Vend alt godt og ha det over i en ildfast form. Sett formen midt i stekeovnen på 200 °C i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
    Bruk opp de grønnsakene du har i kjøleskapet som du ikke har noen plan for. Dette er en gjenoppskrift, så om du har valgt å bruke tilhørende oppskrift har du grønnsaker igjen etter denne. Bruk gjerne opp andre rester du skulle ha i kjøleskapet ditt. Dette er en ypperlig anledning.
  2. Visp sammen eddik og honning og spe med olivenolje mens du visper. Ha i pepper, finhakket hvitløk og parmesan. Visp til dressingen har samlet seg.
  3. Vask salat og fordel i en stor bolle eller et stort fat. Dryss over valnøtter og fordel over de ovnsbakte grønnsakene.

       Server salat med bakte rotgrønnsaker, valnøtter og honningdressing. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 22.09.2023 22:56:56