Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Osteiskake med jordbær

Osteiskake med jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 pk digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk. eggehvite
  • 4 ss jordbærsyltetøy

Bærsaus:

  • 800 g frosne jordbær eller bringebær
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 pk digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl sukker
  • 200 g kremost naturell
  • 3 stk. eggehvite
  • 4 ss jordbærsyltetøy

Bærsaus:

  • 800 g frosne jordbær eller bringebær
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft

Slik gjør du

1. Smuldre kjeks. Smelt smør og rør det sammen med kjeksen. Trykk blandingen utover i en springform (24 cm i diameter), med bakepapir i bunnen.
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og kremost i en skål, og stivpisk eggehviter i den tredje. 
3. Vend alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen. 
4. Legg syltetøy i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Sett formen i fryseren minst 4 timer før servering. 

Server gjerne en bærsaus til. Kjør tinte jordbær eller bringebær, melis og sitronsaft til en jevn og glatt blanding i en foodprosessor. Dersom du lager saus av bringebær, bør du også sile den før servering.

5. Ta kaken ut av fryseren ca. 15 minutter før servering, og server gjerne osteiskaken sammen med en deilig bærsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker også godt til.

Vi har flere fristende dessserter med jordbær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 18.07.2024 16:32:29