skip navigation
matprat logo

Kylling-ramen

Hør vår podcast om Kyllingramen

Erlend og Øistein ringer Hasse Hope i Japan, utforsker slektstreet til tyrannosaurus rex, og vi får lære litt mer om kraft.

Lag retten du også

Turmat
Middels
20–40 min

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander. 

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet (à 120 g)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin til steking
  • 2 ss chilipasta (sambal oelek)

Kraft:

  • 2 stk finhakket rød chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje til steking
  • 112 l konsentrert kyllingkraft
  • 1 stk stjerneanis
  • 12 stk sitrongress ,delt i to
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss soyabønnepasta (misopaste)

Tilbehør:

  • 4 stk egg
  • 160 g eggnudler
  • 2 stk i tynne strimler gulrot
  • 4 stk finsnittet vårløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
Vis næringsinnhold
Energi
435.4kcal
Fett
14.1g
Protein
31.7g
Karbohydrater
44.7g
Jern
2.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Ha i kyllingkraft, stjerneanis, sitrongress, revet ingefær og soyabønnepasta. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.

Et tips er å kjøpe en hel kylling og dele den opp i fileter, lår og vinger. Kok kraft på kyllingskroget, og du får en kjempegod base til ramen suppen. Filetene serveres i suppa, og resten av kyllingen kan du lage en god middag av senere. Bruk gjerne buljongterninger eller fond for å forsterke smaken på kraften.

2. Kok egg i en kjele med vann. Ta tiden fra vannet begynner å koke, 6-8 minutter for et «smilende» egg. Avkjøl i rennende kaldt vann. Skrell eggene og del dem i to.

Et «smilende» egg er kokt slik at eggeplommen er fast rundt kanten, men fortsatt har en bløt kjerne i midten.

3. Kok nudler så vidt møre i en stor kjele med vann etter anvisning på pakken, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.

I de fleste ramen brukes hvetenudler (ramen-nudler), men i denne oppskriften har vi valgt å bruke eggenudler på grunn av tilgjengelighet i butikk og næringsinnhold. Bruk gjerne hvetenudler om du får tak i.

4. Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha margarin i en varm stekepanne. Når margarinen slutter å bruse, legg kyllingfiletene i pannen og brun dem i 2 minutter på hver side.

 

5. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter. Pensle med chilipasta, skru av varmen og la filetene hvile et par minutter før du skjærer dem i skiver.

Fordel nudler i porsjonsskåler. Legg kyllingfilet i skiver, to halve egg, litt gulrot i strimler og finhakket vårløk i hver skål. Hell kraft over i skålene og dryss over finhakket frisk koriander.

Slik steker du kyllingfilet

 

Instagramkonkurranse

Vi har nylig lansert en podcastserie knyttet til 5 utvalgte oppskrifter. Der hører du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang. Vi oppfordrer deg til å kokkelere med guttene å lage minst en av rettene. Ta bilde av retten din og vær med i konkurransen vår. Les mer. 


#sunnefristelser
se alle bildene her