Sataymarinert skinkebiff

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Satay kommer fra Indonesia, her har vi laget satayspyd med svinebiff som er marinert med en herlig peanøttsaus. Den beste smaken får du når du griller dem på en kullgrill! 

Ingredienser

  • 4 stk skinkebiff à ca 200 g
  • 1 glass peanøttsmør
  • 3 ss mørk soyasaus
  • 2 stk lime
  • 12 stk hakket, frisk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 2 ss frisk koriander

  • 2 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Ha peanøttsmør, soyasaus, limesaft, chili, hvitløksbåter og kokosmelk i en foodprosessor og miks til en puré.
  2. Skjær skinkebiff i passelige biter og tre på spyd. Mariner grillspydene med litt av peanøttsausen. 
  3. Grill spydene i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge.

Server med frisk koriander, sesamfrø og peanøttsaus. 

Alternativt kan du steke spydene raskt i en stekepanne til de har fin farge, og så legge spydene på et stekebrett med bakepapir etterhvert som de er ferdig brunet. Pensle med peanøttsaus og stek grillspydene noen minutter i stekeovnen til de er gjennomstekt.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.