Ukemeny uke 50/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNN BØNNEBURGER

Frosne soyabønner og kokte poteter er basisen i disse herlige, grønne burgerne. Får du ikke tak i soyabønner kan du erstatte dem med en boks godt avrente hvite bønner, men da får du ikke den friske fargen.

KREMET FISKESUPPE MED TOMATPESTO

Her er en deilig og litt annerledes fiskesuppe som egner seg like godt til forrett som til et fullt måltid. Når du serverer den som middag, bør du lage dobbel porsjon. 

RASK WOK MED LAM OG NUDLER

Lammeskav er perfekt å steke i wok. Med grønnsaker, nudler og woksaus blir dette en kjempegod middagsrett med mye smak. Et hint av julekrydder setter gir også litt julestemning.

HVERDAGSGRYTE MED STRIMLET SVINEKJØTT

Renskåret svinekjøtt er magert og mørt. I denne oppskriften blir strimlet svinekjøtt, grønnsaker og kremet saus til en deilig hverdagsgryte hele familien vil like. 

KLASSISK RAKFISK

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk. purre og god lefse.

KALKUNFILET MED JULERUB

Kalkunfilet med julerub er ikke vanskelig å lykkes med. Det smaker nydelig og passer utmerket sammen med rødkål, mango og koriander. 

SOSEKJØTT

Sosekjøtt, eller kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte laget av bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, og selvfølgelig tyttebær.

UKENS DESSERT

PANNA COTTA

Panna cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt. Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og enda bedre.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

KOKOSMAKRONER

For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. 

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.