Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Spagettigryte
Alt i en gryte - enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte. Vær tålmodig i ca. 15 minutter og vips har du en smakfull, deilig pastarett ferdig. Topp den med frisk basilikum og revet parmesan, lukk øynene og drøm deg bort til Italia.
- 12 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 stk. rødløk
- 2 båt hvitløk
- 500 g spagetti
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ts tørket oregano
- 1 ts chiliflakes
- 1 pk cherrytomat
- 0.5 pk frisk spinat
- 2 ss olivenolje
- 60 g parmesan
- 0.5 potte frisk basilikum
Tirsdag
Brokkoli- og ertesuppe med torsk
Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. brokkoli
- 2 ss margarin
- 8 dl fiskekraft
- 400 g frosne erter
- 1 dl matfløte
- 1 stk. rødløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- 1 ss vann
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Onsdag
Svinefilet med bakte rotgrønnsaker
Norske rotgrønnsaker har lang sesong, og er tilgjengelig nesten hele vinterhalvåret. Fargerike, smakfulle og anvendelige er det bare å boltre seg i disse supre råvarene våre. Sammen med tynne skiver av svinefilet er dette en herlig, enkel rett som kan serveres både til hverdag og helg!
- 150 g gulrot
- 150 g sellerirot
- 150 g beter
- 150 g kålrot
- 150 g pastinakk
- 150 g rødbete
- 400 g potet
- 2 ss olivenolje
- 2 ss honning
- 500 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
- 2 ss nøytral olje
Torsdag
Kyllingwok med grønnsaker
Det er ikke rart at kyllingwok er populært. Tenk bare på hvor lett det er å variere. Og så smaker det selvfølgelig kjempegodt!
- 4 stk. kyllingfilet
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 0.5 pk sukkererter
- 200 g basmatiris
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss nøytral olje
- 1 pose ferdig woksaus
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Fredag
Sushi bake
Bakt sushi i langpanne eller sushi bake er en superenkel måter å lage sushi til mange på! Sett langpanna rett på bordet sammen med tilbehøret, slik at alle kan forsyne seg selv – litt som sushitaco!
- 250 g sushiris
- 0.5 dl riseddik
- 250 g crabsticks
- 0.5 dl majones
- 60 g kremost naturell
- 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1.5 dl majones
- 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 ss furikake
- 4 stk. nori ark
- 1 stk. avokado
- 0.5 stk. agurk
- 4 stk. vårløk
- 1 ss sesamfrø
- 0.25 potte frisk koriander
Lørdag
Kjøttgryte
En fyldig, smaksrik gryte med storfe og sopp, smaksatt med kaffe og kakao. Perfekt når du kjenner høsten i luften, og vil invitere venner inn på middag. Ekstra godt om du serverer med friske tyttebær og godt brød til!
- 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt
- 30 g tørket steinsopp
- 250 g sjalottløk
- 3 ss smør
- 2 stk. gulrot
- 2 ss hvetemel
- 0.5 dl vann
- 1 dl kaffe
- 2 ts kakaopulver
- 4 skive brød
- 1 dl tyttebær
- 2 ss bladpersille
Søndag
Kyllingfilet i form
En hverdagshelt! Denne kyllingformen med smak av karri er en sikker vinner på middagsbordet for både store og små. Og det beste er at den nærmest lager seg selv. Serveres med byggryn og salat.
- 4 stk. kyllingfilet
- 1 ss margarin
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 3 dl kremfløte
- 1 dl ketchup
- 2 ts karri
- 1 ts eddik, 7 %
- 200 g byggryn
- 65 g blandet babybladsalat
Dessert
Sitronterte
Tar du en bit av denne syrlige, fløyelsmyke sitronterten med søt marengs er du hekta. Her har du oppskriften på din nye favorittkake!
- 0.5 stk. vaniljestang
- 0.5 stk. sitron
- 160 g hvetemel
- 60 g melis
- 85 g smør
- 0.5 stk. egg
- 2 stk. gelatinplater
- 2 dl sitronsaft
- 2 dl sukker
- 5 stk. egg
- 125 g usaltet smør
- 2 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 85 g sukker
Restetips
Frittata med rotgrønnsaker
Har du rester av kokte eller stekte rotgrønnsaker, så kan du bruke dem opp i en smakfull frittata eller eggepanne med løk og rotgrønnsaker.
- 6 stk. egg
- 1 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss olivenolje
- 200 g gulbete
- 200 g rødbete
- 200 g gulrot
- 200 g gresskar
- 200 g persillerot
- 6 stk. sjalottløk
- 50 g vellagret ost
- 2 ss persille
- 150 g frisk spinat
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







