Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kylling- og pastasalat med pesto
Pastasalat med deilig pestodressing, fargerike tomater og saftig kylling. Perfekt sommermat til sene kvelder på terrassen eller når du skal ha med noe godt til sommerfesten.
- 3 stk. kyllingfilet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss margarin
- 2 båt hvitløk
- 200 g pasta
- 2 ss pesto
- 1.5 dl crème fraîche lett, 18 %
- 2 ss olivenolje
- 1 ss soyasaus
- 0.5 stk. lime
- 3 ss frisk basilikum
- 250 g cherrytomat
- 1 pk babyspinat
- 2 ss pinjekjerner
Tirsdag
Makrell med grillede grønnsaker
Legg nyfisket makrell på grillen og gled deg over en av sommerens klassiske smaker! Tilbehøret griller vi også: halve paprika fylt med søte, små sherrytomater er enkelt, fargerikt og nydelig til den grillede fisken.
- 2 stk. makrell
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 potte friske urter
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. paprika
- 100 g gul cherrytomat
- 100 g rød cherrytomat
- 2 ss frisk basilikum
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
Onsdag
Svinefilet teriyaki
Helstekt svin ytrefilet med sprø og smakfulle grønnsaker med en asiatisk vri. Laget med teriyakisaus, som er en søt soyabasert saus med smak av sesam.
- 250 g fullkornspagetti
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn chili
- 1 stk. rød paprika
- 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 600 g ytrefilet av svin
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 pose teriyakisaus
- 2 ss frisk gressløk
Torsdag
Sommerruller med biff
Vakre sommerruller med friske grønnsaker i spreke farger, smakfullt biffkjøtt og dekorative spiselige blomster. Nesten som å spise kunst! Dypp sommerullene i en kremet tahinidipp ved servering. Nam!
- 2 ss tahini
- 0.5 stk. sitron
- 1 dl soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 1 ts frisk ingefær
- 150 g ytrefilet av storfe
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. gulrot
- 100 g spisskål
- 0.5 stk. gul paprika
- 4 stk. reddik
- 1 stk. hjertesalat
- 24 stk. spiselige blomster
- 8 stk. rispapir
- 1 ss sesamfrø
- 10 g frisk koriander
Fredag
Cæsarsalat
Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?
- 2 stk. eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 3 stk. ansjosfilet
- 0.5 stk. sitron
- 1 båt hvitløk
- 1.5 dl nøytral olje
- 30 g parmesan
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kajennepepper
- 4 skive brød
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 150 g bacon
- 1 stk. romanosalat
- 50 g parmesan
Lørdag
Lysing med potetmos og pistasjpesto
Kommer du over lysing i fiskedisken, så benytt anledningen og tilbered et nydelig fiskemåltid med denne delikate fisken med hvitt og fast kjøtt. Hjemmelaget potetmos og pesto er nydelig følge.
- 800 g lysingfilet (uten skinn og ben)
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g bladpersille
- 50 g ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 1 båt hvitløk
- 30 g parmesan
- 1 dl olivenolje
- 10 stk. potet
- 2 dl melk
- 2 ss smør
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss margarin
Søndag
Helgrillet ytrefilet av svin
Svinekjøtt passer som kjent godt sammen med frukt og friske smaker. Her har en helgrillet ytrefilet fått følge av en søt mangosalat, og en frisk blandet salat med jordbær og nektariner.
- 600 g ytrefilet av svin
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. mango
- 1 stk. rødløk
- 2 stk. lime
- 4 stk. pasjonsfrukt
- 4 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 pk blandet babybladsalat
- 0.25 potte frisk koriander
- 4 stilk frisk mynte
Dessert
Enkel sjokoladekake
En saftig og god sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i barnebursdag eller som pausekos på en dugnad. Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhånd, da blir den bare enda mer saftig.
- 300 g smør
- 3.5 dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk. egg
- 3 dl lettrømme
- 2 ts natron
- 4 dl sukker
- 7 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 200 g smør
- 5 dl melis
- 6 ss kakaopulver
- 6 ss kaffe
Restetips
Ratatouille
Ratatouille er klassisk og fargerikt tilbehør med inspirasjon fra Provence i Frankrike. Vi har laget en variant med paprika, squash, løk, tomat og krydder. Enkelt, godt og raskt tilbehør som passer til det meste!
- 1 stk. gul paprika
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. løk
- 1 ss nøytral olje
- 1 boks tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







