Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Pannekaker
Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 ss smør
Tirsdag
Torskeform med ost
Denne enkle formen med torsk, grønnsaker og ost kan du gjerne lage nesten ferdig og sette i kjøleskapet. Førstemann hjem setter fiskeformen i ovnen og setter over potetene.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 1 ss flytende margarin
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. tomat
- 1 stk. purre
- 1.5 dl kremfløte
- 200 g hvitost
Onsdag
Koteletter og grønnsaker i ovn
Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.
- 2 stk. persillerot
- 250 g gulrot
- 200 g sellerirot
- 400 g potet
- 1 stk. grønn squash
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. kotelett av svin
- 2 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Torsdag
Chili con carne
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss margarin
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød chili
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks chilibønner
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. grønn paprika
- 1.5 ts chilipulver
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts salt
Fredag
Reinsdyrkebab
Kebab er superdigg. Med reinsdyrskav, sopp og tyttebær får kebaben smaken av norsk natur. Kjøp noen freshe lefser, eller lag dem enkelt selv, alt etter hva du foretrekker. Vilt godt, fra naturen!
- 275 g hvetemel
- 1 ts tørrgjær
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl vann
- 25 g smør
- 2 stk. frisk sjampinjong
- 0.5 stk. løk
- 400 g reinsdyrskav
- 1 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 stilk frisk timian
- 4 ss lettrømme
- 1 ss tyttebærsyltetøy
- 0.5 pk blandet babybladsalat
Lørdag
Terteskjell med fiskepudding og reker
Sprø terteskjell fylt med en deilig hvit saus, fiskepudding, reker og erter – terteskjell med fiskepudding er en skikkelig retro-klassiker!
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 8 stk. terteskjell
- 600 g fiskepudding
- 1 dl frosne erter
- 100 g pillede reker
Søndag
Kyllingfilet med appelsin og ovnsbakte rotgrønnsaker
Prøv en av våre magreste kyllingretter med ovnsbakt kyllingfilet og fargerike rotgrønnsaker.
- 4 stk. kyllingfilet
- 4 stk. appelsin
- 1 stk. lime
- 2 ts chilipulver
- 4 stk. rødbete
- 4 stk. gulrot
- 2 stk. pastinakk
- 2 ss solsikkeolje
Dessert
Hveteboller
Har du lyst på ferske boller som smelter på tungen når de spises? Bak boller i dag og kos deg.
- 150 g smør
- 1 kg hvetemel
- 1.5 dl sukker
- 1 pk gjær
- 0.5 ts salt
- 2 ts malt kardemomme
- 6 dl melk
- 4 dl rosiner
- 1 stk. egg
Restetips
Kyllingfrikassé med filet
En rask kyllingfrikassé er et supert hverdagsaltenativ til den tradisjonelle hønsefrikasséen. Med kyllingfilet istedenfor høne har du en deilig tradisjonsmiddag på bordet i løpet av en knapp time, og du kan bruke opp rotgrønnsaker du har i kjøleskapets grønnsaksskuff.
- 2 stk. kyllingfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 0.25 stk. sellerirot
- 5 dl vann
- 1 stk. hønsebuljongterning
- 5 dl kraft fra koking
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 0.5 dl matfløte
- 2 ss sitronsaft
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!




