Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Svinekoteletter med hot kålsalat
Koteletter av svin med hot kålsalat er en rask og superenkel rett som smaker både er sterkt og godt.
- 4 stk. kotelett av svin
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 stk. hodekål
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. rød chili
- 1 stk. grønn chili
- 2 ts spisskummenfrø
Tirsdag
Lettsaltet torsk med bacon
Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste.
- 1 kg potet
- 1 ss smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g bacon
- 200 g gulrot
- 1 ss smør
- 800 g lettsaltet torsk
Onsdag
Kyllingfilet med smakfull saus
En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.25 stk. sitron
- 1 dl hønsebuljong (utblandet)
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sennep
- 1 ss soyasaus
- 0.25 ts pepper
- 2 ts maisenna
- 1 pk brokkolini
- 1 stk. sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss mandelflak
Torsdag
Ovnsbakt laks med hotte risnudler
Å bake fisken i stekeovnen er både plass- og tidsbesparende, og gir et godt resultat. Mens fisken står i ovnen lager du resten av retten, og har middagen på bordet i løpet av en halvtime.
- 800 g laksefilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. gulrot
- 50 g sukkererter
- 2 stk. vårløk
- 3 ss soyasaus
- 3 ss eplejuice
- 2 ss brunt sukker
- 1 bit frisk ingefær
- 1 stk. rød chili
- 2 båt hvitløk
- 2 ts fiskesaus (asiatisk)
- 1 stk. lime
- 0.5 potte frisk koriander
- 1 ss sesamfrø
- 500 g risnudler
Fredag
Falafel
Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.
- 500 g tørkede kikerter
- 1 stk. sitron
- 4 ss frisk koriander
- 4 ss bladpersille
- 1 stk. egg
- 3 båt hvitløk
- 2 ts malt spisskummen
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 3 dl yoghurt naturell
- 1 stk. agurk
- 1 stk. grønn chili
- 1 ts salt
- 2 stk. vårløk
Lørdag
Indrefilet med soppsaus
Indrefilet er det mest eksklusive stykket storfekjøtt du kan få, og gir deg de aller beste biffene. Og hva er vel bedre enn en saftig og perfekt stekt biff, fløyelsmyk potetmos, spenstige grønnsaker og en deilig, kremet soppsaus?
- 800 g mandelpotet
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 stk. sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 1 ts smør
- 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 dl matfløte
- 1 ts soyasaus
- 12 stk. frisk grønn asparges
- 8 stk. sjalottløk
- 250 g østerssopp
- 1 ss smør
- 800 g indrefilet av storfe
- 2 ss smør
Søndag
Indisk lammekorma
Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i fløte og krydder til en deilig indisk lammegryte.
- 800 g benfritt grytekjøtt av lam
- 0.5 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 ts kajennepepper
- 2 ts frisk ingefær
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts garam masala
- 0.5 dl nøytral olje
- 0.5 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 3 ss tomatpuré
- 3 dl matfløte
- 2.5 dl lammekraft
- 1 dl cashewnøtter
- 0.5 dl kokosflak
- 0.5 potte frisk koriander
Dessert
Smultringer
Smultringer hører julen til, og er for mange et av de tradisjonelle sju slag, som må på bordet i jula. Smultringer smaker nydelig ellers i året også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Smultringer er fine å fryse.
- 4 stk. egg
- 250 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 100 g smør
- 1 ts revet sitronskall
- 500 g hvetemel
- 0.25 ts malt kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 3 pk smult
For barna
Kjøttpølse med hjemmelaget potetstappe
Hjemmelaget potetmos smaker mye bedre enn posemos! Dessuten er det morsommere å lage, fordi du får skrelle og mose selv!
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






