Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller er mange barns favorittrett. Kjøttdeig av svin er et godt alternativ til vanlig kjøttdeig. Mildere i egensmak men vil falle i meget god jord også hos de aller minste.
- 400 g kjøttdeig av svin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts muskatblomme
- 1 ts tørket oregano
- 2 ss griljermel
- 1 stk. egg
- 2 ss nøytral olje
- 400 g tagliatelle
- 1 glass tomatsaus
Tirsdag
Fiskeform med sei
Seifilet er rimelig, smakfull og anvendelig og sammen med en deilig, kremete saus med paprika og spinat, blir dette et hverdagslig herremåltid.
- 800 g seifilet
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl matfløte
- 150 g frisk spinat
- 2 dl byggris
Onsdag
Brokkolisuppe med grønn curry
Brokkoli, hverdagsgrønnsak nummer én, framstår her i ny og spennende drakt. Denne suppen er full av deilig smak, den er jevnet med kikerter, og er glutenfri.
- 1 stk. brokkoli
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. pastinakk
- 2 ss curry paste
- 2 boks lett kokosmelk
- 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 4 dl vann
- 150 g babyspinat
- 1 boks hermetiske kikerter
- 2 ss solsikkeolje
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 dl kokosflak
- 0.5 potte frisk mynte
Torsdag
Kylling biryani
En autentisk kylling biryani fra Pakistan. Dette er en rett som blir bedre og bedre jo lengere den står og kan med fordel lages dagen før eller samme morgen den skal serveres. Får du ikke tak i biryani masala kan du lage krydderet selv!
- 9 dl basmatiris
- 12 dl vann
- 2.5 dl nøytral olje
- 1 stk. laurbærblad
- 1.5 ts malt spisskummen
- 5 stk. hel kardemomme
- 4 blad frisk mynte
- 3 ts salt
- 4 stk. kyllinglår naturell
- 4 stk. løk
- 4 dl nøytral olje
- 2 stk. stjerneanis
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. hel kardemomme
- 5 stk. hel kardemomme
- 1 stk. laurbærblad
- 4 stk. kyllinglår naturell
- 1 boks hermetiske tomater
- 2.5 cm frisk ingefær
- 1 stk. hvitløk
- 2 ss biryani masala
- 2 ss gurkemeie
- 3 dl yoghurt naturell
- 1 stk. lime
- 1 bunt frisk koriander
- 1 bunt frisk mynte
- 1 klype safran
- 1 klype matfarge
- 1 ts kewra-vann
- 1 ts rosevann
Fredag
Nachos i form
Loaded skillet nachos med kjøttdeig - en form fylt til randen med go’saker, som kjøtt, tomater, salsa, løk og cheddar. Alt i en panne! Toppes med fetaost eller queso fresco, syltet rødløk og frisk koriander.
- 600 g kjøttdeig
- 1 stk. løk
- 200 g cherrytomat
- 30 g tacokrydder
- 4 dl salsa
- 200 g nachochips
- 200 g cheddar ost
- 2 stk. vårløk
- 2 stk. jalapeño
- 200 g fetaost
- 2 ss frisk koriander
- 2 stk. lime
- 100 g syltet rødløk
Lørdag
Fiskeflette med kremet spinat
Å flette strimler av fiskefilet og så dampe fisken er en morsom og elegant måte å servere fisk på. Fiskeslagene kan variere ut fra tilgang. Vi har valgt ørret, kveite og steinbit. Kremet spinat er enkelt og smakfullt tilbehør.
- 300 g ørretfilet
- 300 g kveitefilet
- 300 g steinbitfilet
- 2 dl tørr hvitvin
- 600 g frisk spinat
- 2 stk. vårløk
- 1 båt hvitløk
- 3 dl matfløte
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.5 stk. sitron
Søndag
Crispy svinekam med ovnsbakte poteter
En saftig og mør svinekam er en kjær klassiker på bordet under søndagsmiddagen. Vi har latt oss inspirere av italiensk porchetta og fylt den med urter, sennep og honning og stekt den med sprø svor for en knasende god opplevelse. Sammen med ovnsbakte poteter og en enkel sennepsdressing blir dette en skikkelig digg variant.
- 1 bunt frisk gressløk
- 6 båt hvitløk
- 2 ss grov sennep
- 2 ss honning
- 1 stk. sitron
- 1.5 kg svinekam
- 3 ts salt
- 1.5 ts kvernet pepper
- 3 ss grov sennep
- 3 ss majones
- 3 ss seterrømme
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ts honning
- 800 g potet
- 800 g gulrot
- 4 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sitron
- 1 ss honning
- 1 ss friske urter
Dessert
Sjokoladekake i langpanne
Den perfekte sjokoladekaken å servere i barnebursdag, på sommerfest, skoleavslutning eller dugnad. Saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt om det skulle bli for vanskelig.
- 300 g smør
- 3.5 dl vann
- 6 ss kakaopulver
- 3 stk. egg
- 1 beger lettrømme
- 2 ts natron
- 4 dl sukker
- 1 ts salt
- 7 dl hvetemel
- 200 g smør
- 500 g melis
- 4 ss kakaopulver
- 6 ss kaffe
Restetips
Fylt paprika med ris og karbonadedeig
Har du igjen litt rester igjen av gårsdagens middag, men ikke nok til et helt måltid? Fylt paprika er løsningen! Vi brukte kald ris og rester av stekt karbonadedeig - kanskje du har noe annet? Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika!
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss bladpersille
- 2 ss olivenolje
- 200 g karbonadedeig
- 2 dl kokt ris
- 0.5 ts chilipulver
- 4 ss salsa
- 4 stk. rød paprika
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







