Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Sommerskinke med nykål
Ferdig røkt og kokt sommerskinke er enkel sommermat og supert å ty til når lysten til å stå over grytene er liten. Skinken kan serveres både kald og varm, og tilbehøret kan du variere på mange måter med sesongens fantastiske ferske norske grønnsaker og poteter. Vi serverer vår sommerskinke med nydelig nykål og en frisk sennepsdressing.
- 500 g sommerskinke
- 1 stk. nykål, sommerkål
- 2 stk. vårløk
- 2 ss smør
- 1 ss vann
- 1 ss sennep
- 1 ss sukker
- 2 ss sitronsaft
- 1 båt hvitløk
- 3 ss olivenolje
Tirsdag
Grillet ørret med agurksalat
Helgrillet fjell- eller sjøørret, eller kanskje en lekker røye? Hel fisk på 500-800 gram er fantastisk å grille, og en grillrist gjør jobben enklere. Grillet sitron, agurksalat med sommerlig selskap av reddik, norske nypoteter og en klatt rømme gjør matopplevelsen komplett.
- 800 g hel ørret
- 1 stk. sitron
- 1 stk. sjalottløk
- 0.5 stk. gulrot
- 2 kvist frisk dill
- 2 ss nøytral olje
- 1 stk. agurk
- 4 stk. reddik
- 2 ss eplecidereddik
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 2 stilk frisk dill
Onsdag
Squashsuppe med strimlet svinebiff
Dette er en herlig lettlaget og frisk suppe som kan serveres både kald og varm. Med strimlet svinebiff og litt godt brød til blir dette et ordentlig godt suppemåltid.
- 3 stk. grønn squash
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 0.5 l vann
- 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 1 potte frisk basilikum
- 1 ss hvitvinseddik
- 0.25 ts pepper
- 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss crème fraîche orginal, 35 %
Torsdag
Salade Niçoise
Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.
- 4 stk. egg
- 4 stk. potet
- 150 g aspargesbønner
- 1 boks hermetisk tunfisk i olje
- 4 stk. tomat
- 0.5 stk. agurk
- 1 stk. rødløk
- 50 g sorte oliven
- 4 ts kapers
- 1 stk. hodesalat
- 8 stk. ansjosfilet
- 1 dl virgin olivenolje
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ts dijonsennep
- 1 båt hvitløk
- 0.5 ts sukker
Fredag
Tacopizza med kjøttdeig
Taco + pizza = Superdigg! Her har vi satt sammen det beste av to verdener. En pizzadeig som gir sprø og god bunn - toppet med tacokrydret kjøttdeig og friske grønnsaker! Nam!
- 3 dl vann
- 0.5 pk gjær
- 2 ss nøytral olje
- 7 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss margarin
- 1 pk tacokrydder
- 0.5 dl vann
- 2 stk. tomat
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. vårløk
- 0.5 boks hermetiske svarte bønner
- 0.5 boks lettrømme
- 300 g revet ost
- 4 ss hermetiske maiskorn
- 1 stk. lime
- 0.25 potte frisk koriander
Lørdag
Blåskjellsuppe med tomat og safran
Safran og tomat setter både farge og særegen, fantastisk smak på denne deilige, mettende blåskjellsuppen. Husk at det er viktig å sjekke blåskjellvarselet for å være sikker på at skjellene er ok å spise!
- 2 kg friske blåskjell
- 1 klype safran
- 1 bunt vårløk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss smør
- 1 stk. laurbærblad
- 2 kvist frisk timian
- 0.25 ts chilipulver
- 4 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 boks hakkede tomater
- 3 dl kremfløte
- 1 stk. sitron
Søndag
Flintstek med coleslaw og bbq-saus
Grillet flintstek sammen med en frisk coleslaw og saftig maiskolbe - en smaksbombe! Toppet med smaksrik bbq-saus som du enkelt kan lage selv, eller kjøp ferdig for å gjøre det enda enklere.
- 4 ss majones
- 2 dl kefir
- 2 dl lettrømme
- 0.5 ts karri
- 0.5 stk. nykål, sommerkål
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 2 ss bladpersille
- 2 stk. flintstek
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss bbq-saus
- 2 stk. maiskolbe
Dessert
Bringebærmousse
En luftig, syrlig, søt og frisk bringebærmousse er den perfekte avslutningen på et godt måltid. Dette er en dessert alle liker, og som med fordel kan lages dagen før den skal serveres. Pynt den med friske bær og nyyyt!
- 400 g frosne bringebær
- 75 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 stk. sitron
- 5 stk. gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 1.5 dl gresk yoghurt
Restetips
Røsti med squash og egg
Grønnsaker og egg er en perfekt match. Har du rester av kokte poteter og litt squash som du ikke helt vet hva du skal bruke til, lager du denne enkle retten i løpet av under en halv time.
- 0.5 stk. grønn squash
- 1 stk. potet
- 3 stk. kokte poteter
- 1 ss smør
- 2 stk. egg
- 2 ss frisk dill
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








