Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Grønnsaksuppe med gresskar og risoni
Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Istedet for risoni kan du også bruke rester av kokt ris eller byggryn.
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 stk. potet
- 750 g gresskar
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 ss olivenolje
- 150 g risoni (orzo)
- 0.5 pose frisk spinat
- 2 ss bladpersille
Tirsdag
Lettsaltet torsk med bacon
Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste. Lettsaltet torsk vekker til live gode barndomsminner for mange. Sammen med hjemmelaget potetmos, stekt bacon og gulrøtter, er dette norsk tradisjonskost på sitt beste.
- 1 kg potet
- 1 ss smør
- 2 dl melk
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g bacon
- 200 g gulrot
- 1 ss smør
- 800 g lettsaltet torsk
Onsdag
Kyllingwok med hoisinsaus
Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning. Sammen med brokkolistilk, løk, ananas og woksaus blir dette til eksotisk og smakfull hverdagsmat.
- 1 pk kylling lårfilet
- 1 stk. rød chili
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. brokkoli
- 1 stk. rødløk
- 0.5 stk. frisk ananas
- 200 g basmatiris
- 2 ss nøytral olje
- 2 pk ferdig woksaus
- 120 g cashewnøtter
Torsdag
Seibiff med løk
Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.
- 3 stk. løk
- 2 ss margarin
- 800 g seifilet
- 4 ss hvetemel
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 0.5 stk. purre
- 250 g cherrytomat
- 100 g frisk spinat
- 2 ss olivenolje
Fredag
Taco med julesmaker
Skal du gjøre ekstra stas på tacomiddagen lager du pulled pork fra bunnen av. Rub svinenakken med en deilig julerub med smak av nellik og allehånde. Server det saftige svinekjøttet i lefser sammen med rødkål- og mangosalat.
- 1 kg svinenakke
- 2 ss sennep
- 3 dl julerub
- 0.5 stk. rødkål
- 2 stk. mango
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts sukker
- 0.5 stk. lime
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 dl eplejuice
- 2 ss eplecidereddik
- 1 ts salt
- 8 stk. hvetetortilla
Lørdag
Lammepizza
Hvit pizza! NAM! Av pizzadeigen lager du ovale porsjonspizza som pensles med smør og stekes i panne – før den toppes med glasert lammeskav, blomkål, ruccula og granateple.
- 1 ts sukker
- 2 ts tørrgjær
- 3 dl vann
- 550 g hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts pepper
- 400 g lammeskav
- 2 ss smør
- 2 ss balsamicoeddik
- 6 ss honning
- 0.5 ts salt
- 50 g smør
- 0.5 boks philadelphia kremost
- 0.5 boks crème fraîche orginal, 35 %
- 2 ss frisk timian
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 stk. blomkål
- 65 g ruccula
- 1 stk. granateple
Søndag
Benløse fugler
Benløse fugler en av de klassiske norske kjøttrettene som lenge har vært glemt, men som nå er i ferd med å bli trendy igjen. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 2 ss potetmel
- 0.5 ts pepper
- 2.5 dl melk
- 0.5 stk. løk
- 0.25 ts malt nellik
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt allehånde
- 60 g spekk
- 2 ss margarin
- 6 dl vann
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 2 stk. gulrot
- 50 g sukkererter
- 4 stk. vårløk
- 0.5 ss sukker
- 1 ss smør
Dessert
Brente mandler
Brente mandler er en av julens klassikere det oser julestemning av! Gi dem bort som en spiselig julegave eller kos deg med den karamelliserte søtsaken selv.
- 200 g mandler
- 100 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss smør
- 1 ss nøytral olje
For barna
Lussekatter
13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekatter. Her skal du bruke et krydder som heter safran, og det er det som gjør lussekattene gule! Oppskriften gir ca. 15 lussekatter.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!







