Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Vegetarisk nøttestek
Server nøttestek med masse gode smaker som en vegetar julemiddag eller som et tilbehør til kalkun. Server gjerne nøttesteken med tradisjonelt juletilbehør, eller med nye smaker som rødkål og mangosalat, grønnkål og eplesalat med cashewnøtter eller en rask rødkål-slaw.
- 1 stk. løk
- 2 stk. eple
- 2 ss olivenolje
- 150 g hasselnøtter
- 150 g mandler
- 1 boks hermetiske tomater
- 3 ss lettkokte havregryn
- 2 ts frisk salvie
- 2 ss frisk rosmarin
- 1 ts frisk ingefær
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 0.5 stk. sitron
- 3 stk. egg
- 0.5 dl melk
Tirsdag
Helstekt kalkun
Helstekt kalkun er et vakkert og imponerende syn på matbordet. Følger du denne oppskriften vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat.
- 1 stk. kalkun, ca. 5 kg
- 100 g smør
- 1.5 ts salt
- 1.5 ts pepper
- 3 dl vann
Onsdag
Suppe med pinnekjøtt
En enkel måte å bruke opp rester av pinnekjøtt på! Her har du mulighet til både å bruke opp den deilige kraften i pinnekjøttgryta, og resten av kjøttet. Masse gode rotgrønnsaker gir en nydelig smak til suppa. Perfekt til både hverdag og fest!
- 300 g ferdigdampet pinnekjøtt
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 skive sellerirot
- 2 skive kålrot
- 4 stk. potet
- 1 l kraft fra koking
- 2 ss bladpersille
Torsdag
Flyndrefilet med råkost
Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker, og flyndrefileter egner seg veldig godt til å tilberedes på denne måten. Små smørflyndre, piggvar, rødspette eller kveite - er du heldig å få dem på kroken selv, eller finner du dem i fiskedisken - dette er nydelig hverdagsmat!
- 4 stk. gulrot
- 100 g rødkål
- 200 g hodekål
- 2 stk. vårløk
- 1 stk. sitron
- 0.5 ss sukker
- 800 g flyndrefilet
- 150 g fin sammalt rug
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 3 ss margarin
- 2 dl lettrømme
- 2 ss frisk pepperrot
- 0.5 ss sukker
- 1 ss hvitvinseddik
Fredag
Nachos med kalkun
Nachos er perfekt kosemat! Og supert å lage om du skal bruke opp rester av kalkun eller kylling. Du kan også bruke opp rester av ost eller grønnsaker som begynner å bli litt slitne. God mat med god samvittighet!
- 400 g rester av kalkun
- 0.5 stk. løk
- 1 pk tacokrydder
- 1 pk tortillachips
- 0.5 boks hermetiske svarte bønner
- 2 dl hvitost
- 2 stk. vårløk
- 1 stk. grønn chili
- 1 stk. lime
Lørdag
Gyoza med svinekjøtt
Gyoza er den japanske varianten av dumplings - de både dampes og stekes! Her har vi fylt gyoza'ene med kjøttdeig av svin, kål, vårløk, ingefær og hvitløk. Nam!
- 240 g hvetemel
- 1.5 dl vann
- 0.25 ts salt
- 2 ss maisenna
- 0.5 dl vann
- 300 g nykål, sommerkål
- 0.5 ts salt
- 300 g kjøttdeig av svin
- 3 stk. vårløk
- 1 ts frisk ingefær
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 2 dl vann
- 2 ss riseddik
- 1 dl soyasaus
- 1 ts chiliflakes
Søndag
Steinbit i ovn med sitron og urter
Steinbiten har ikke akkurat utseendet med seg, men det hvite fiskekjøttet er fast, smakfullt og enkelt å tilberede. Her har vi bakt steinbitfilet i ovnen med et spennende lokk av gresk yoghurt med sitron og urter.
- 800 g steinbitfilet
- 1 dl gresk yoghurt
- 3 ss parmesan
- 4 ss frisk kruspersille
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. sitron
- 1 ss frisk timian
- 4 ss griljermel
- 1 ss olivenolje
Dessert
Karamellpudding
Karamellpudding er kanskje Norges mest populære dessert. Og det er ikke så rart – når den fløyelsmyke, deilige desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Populært dessert til jul, men også resten av året.
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 1 stk. vaniljestang
- 6 dl melk
- 5 ss sukker
- 8 stk. egg
For barna
Karrikylling med pastasalat
Karri er et vanlig krydder i det indiske kjøkken og smaker kjempegodt sammen med kylling! Vi har laget retten med ferdigkokte pastaskruer, som er supert hvis du har pastarester i kjøleskapet.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!





