Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Neslesuppe med smilende egg
Nesler er et forhatt ugress, men også en super grønnsak med masse smak. Neslesuppe om våren er en klassiker, som for mange vekker minner varme vårdager og kløende vabler på leggene etter neslene. Hett tips: bruk hansker og langbukser!
- 1 l friske nesleskudd
- 2 stk. sjalottløk
- 40 g smør
- 3 ss hvetemel
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 1.5 dl kremfløte
- 4 stk. egg
Tirsdag
Stekt makrell med rømmesaus
Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 4 stk. makrell
- 4 ss hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 1 ss hvetemel
- 1 beger lettrømme
- 2 ss melk
Onsdag
Marry me chicken
Den virale TikTok-retten Marry me chicken er saftig, krydret kylling i kremet saus. Hvorfor navnet? Det sies at retten er så god, at du vil vinne hjertet til alle du lager den til. En lettvint vei til friere må vi si!
- 600 g kylling lårfilet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 ts chilipulver
- 1 ss tomatpuré
- 4 ss soltørkede tomater i olje
- 4 dl kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 50 g parmesan
- 100 g frisk spinat
- 0.25 stk. sitron
- 2 ss frisk basilikum
Torsdag
Biffwok med kål og peanøtter
Strimlet biffkjøtt egner seg godt i raske middager. Lag wok med biff, kinakål, gulrøtter og en deilig saus av peanøttsmør, appelsinjuice og soyasaus på under en halvtime. Vi serverer med grove nudler.
- 200 g fullkornsnudler
- 400 g biffkjøtt i strimler
- 4 ss nøytral olje
- 1 stk. kinakål
- 4 stk. gulrot
- 1 ss peanøttsmør
- 1.5 dl appelsinjuice
- 1 dl soyasaus
Fredag
Grillet laks med frisk salsa
Fisketaco! En smaksrik og spennende rett for både store og små. Grillet fisk med en søtlig glaze gjør seg godt til den friske og litt spicy salsaen.
- 1 båt hvitløk
- 1 ss virgin olivenolje
- 0.5 stk. lime
- 0.25 ts kajennepepper
- 0.5 ts flaksalt
- 1 stk. gul paprika
- 1 pk cherrytomat
- 2 stk. vårløk
- 1.5 stk. avokado
- 3 ss frisk koriander
- 500 g laksefilet
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. lime
- 2 ss honning
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. hvetetortilla
Lørdag
BBQ svinenakke
Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.
- 800 g svinenakke
- 125 g brunt sukker
- 160 g sukker
- 50 g paprikapulver
- 25 g hvitløkspulver
- 75 g salt
- 25 g kvernet pepper
- 10 g malt ingefær
- 15 g løkpulver
- 7 g malt spisskummen
- 4 g chipotle chilipulver
- 1 stk. frisk ananas
- 120 g sukkererter
- 1 stk. rød chili
- 1 ss frisk ingefær
- 2 ss frisk koriander
- 1 stk. lime
- 3 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Søndag
Kylling satay
Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!
- 3 stk. kyllingfilet
- 150 g peanøttsmør
- 2 ss solsikkeolje
- 1 stk. lime
- 2 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 0.5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl riseddik
- 0.5 stk. agurk
- 2 stk. sjalottløk
- 1 stk. rød chili
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Dessert
Waleskringle
Lag en fristende Waleskringle av vannbakkelsdeig. Kringlen kan fylles med en ekte eggekrem eller en ferdig vaniljekrem fra pakke. Ferdig vaniljekrem kan eventuelt blandes med pisket krem.
- 4 plate butterdeig
- 2.5 dl vann
- 125 g smør
- 125 g hvetemel
- 4 stk. egg
- 13 stk. eggeplomme
- 9 dl melk
- 1.5 dl sukker
- 3 ss maisenna
- 8 stk. gelatinplater
- 6 dl kremfløte
- 200 g bringebærsyltetøy
- 2 ss melis
Restetips
Laksesmørbrød med urtedressing
Lag et deilig smørbrød av resten av fiskemiddagen. Noen salatblader, litt rømmedressing og et par skiver brød er alt som skal til for å gi restene nytt liv. En finfin smårett som kan serveres både til lunsj, middag og kvelds.
- 3 ss lettrømme
- 2 ss friske urter
- 1 ts sennep
- 1 ts sukker
- 2 skive grovt brød
- 0.5 pose blandet babybladsalat
- 200 g ørret
- 2 ss rød lodderogn
- 1 stilk frisk dill
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






