Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Grønnsaksspagetti med biffstrimler
Tynne, tynne strimler av grønnsaker kan serveres som et alternativ til spagetti. Squash egner seg perfekt, men andre faste rotgrønnsaker kan også brukes. Vi har valgt å servere grønnsaksspagettien rå med varme biffstrimler og sopp som tilbehør, men den kan også få en rask runde i stekepannen med litt olje, og serveres som en deilig, lun salat.
- 2 stk. grønn squash
- 0.5 bunt vårløk
- 200 g frisk sjampinjong
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ts chiliflakes
- 1 dl olivenolje
- 0.5 ts paprikapulver
- 2 båt hvitløk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss margarin
- 375 g biffkjøtt i strimler
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Tirsdag
Grove, fylte pannekaker
Bruk sammalt hvetemel i pannekakerøren, da blir de grovere og mer mettende. Vi har fylt de grove pannekakene med kyllingkjøttdeig og grønnsaker - og gratinert dem med ost. Perfekt som hverdagsmiddag eller til kveldskos!
- 1.5 dl fin sammalt hvete
- 1.5 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 stk. gulrot
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 300 g kyllingkjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 200 g hakkede tomater
- 2 ss frisk basilikum
- 2 dl hvitost
Onsdag
Kremet fiskesuppe
Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!
- 6 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks
- 200 g torskefilet
- 1 dl frosne erter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Torsdag
Krydret perlegryn med stekt egg
Perlegryn eller middagsgryn - forkokte, smakfulle gryn med kort koketid - er et godt alternativ til ris og pasta. Her er de spennende krydret og toppet med speilegg.
- 2 dl byggryn
- 2 stk. sjalottløk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss frisk ingefær
- 1 ts sennepsfrø
- 0.5 ts gurkemeie
- 3 ss olivenolje
- 0.5 stk. agurk
- 1 stk. lime
- 4 stk. egg
Fredag
Fiskefrikassé med rød og hvit fisk
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
- 400 g kveitefilet
- 400 g ørretfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. fennikel
- 50 g sukkererter
- 3 ss smør
- 1.5 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 0.5 ss frisk rosmarin
- 0.5 ss frisk timian
- 6 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
Lørdag
Focaccia pizza med spekeskinke og mozzarella
To herligheter - focaccia og pizza - slått sammen til en: Focaccia pizza! En saftig, tykk bunn toppet med spekeskinke, mozzarella, semitørkede tomater og masse godt!
- 500 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.5 pk gjær
- 3.5 dl vann
- 1 ss honning
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss nøytral olje
- 2 ts flaksalt
- 4 stk. frisk grønn asparges
- 1 pk pinjekjerner
- 1 stk. mozzarella
- 8 stk. grønne druer
- 100 g spekeskinke
- 1 pk blandet babybladsalat
- 100 g semitørkede tomater
- 0.25 ts pepper
Søndag
Provencalsk lammestek
Å legge steken oppå skivede poteter og grønnsaker og la alt bake i ovnen sammen er både enkelt og velsmakende. Den gode kraften fra steken drypper ned på grønnsakene og danner det perfekte tilbehøret. Hvilke grønnsaker du velger er opp til deg og hva du liker. Vi har brukt de aller enkleste - potet, tomat og løk.
- 1 stk. lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 kg potet
- 7 stk. tomat
- 4 stk. løk
- 6 båt hvitløk
- 6 kvist frisk timian
- 4 kvist frisk rosmarin
- 4 ss nøytral olje
- 1 stk. sitron
- 1 bunt bladpersille
- 6 båt hvitløk
- 1.5 dl griljermel
- 100 g parmesan
- 4 ss nøytral olje
- 2 ts tørket rosmarin
Dessert
Plommeclafoutis
Clafoutis er en slags ovnspannekake med bær eller frukt, tradisjonelt laget med mørke kirsebær og drysset med et fint dryss melis. Vi bruker det naturen har å by på i Norge, og fyller vår clafoutis med modne plommer og serverer den lun med selskap av lettvispet krem.
- 400 g plomme
- 0.5 stk. sitron
- 8 stk. egg
- 5 dl kremfløte
- 200 g sukker
- 4 ss hvetemel
- 100 g mandler
- 2 ss smør
For barna
Lasagne
Du skal lage alt fra bunnen av,- og det er ganske kult. Føst skal du lage en kjøttsaus. Så skal du lage en ostesaus som lages på en lys bunnjevning. Det er den samme teknikken som brukes når du f.eks. skal lage hvit saus, der du smelter smør og har i hvetemel før du sper med melk. Tilslutt skal du montere og gjøre klar en god salat. Her er det altså masse å lære!
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







