Middagstips

Denne uken har vi satt sammen en bærekraftig ukemeny med retter som baserer seg på norske råvarer. La deg inspirere til å spise mest mulig norskprodusert mat laget på norske ressurser. Her er ukens middagstips fra oss.

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag
  • Dessert
  • For barna
  • Mandag

    Brokkoli- og ertesuppe med torsk

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. 

  • Tirsdag

    Pytt-i-panne med grønnsaker

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, rotselleri og kålrot, hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbete. 

  • Onsdag

    Hyse med byggrisotto

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    40–60 min

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte. 

  • Torsdag

    Bankekjøtt

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. Langsom hurtigmat, kan du si.

  • Fredag

    Finnbiff

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    20–40 min

    Denne oppskriften har fått 5 av 5 stjerner.

    Reinsdyrskav – som også blir kalt finnbiff – er viddas hurtigmat som det er enkelt og raskt å lage nydelige matretter av. Skavet kan legges rett i stekepanna fra fryseren, og sammen med et beger rømme, litt sopp og krydder har du et festmåltid på rekordtid!

  • Lørdag

    Benfri lammestek med myntepesto og byggrynsalat

    Turmat
    Avansert
    Cook Time
    Over 60 min

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.

  • Søndag

    Frikassé med kylling eller høns

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Enten du bruker kylling eller høns er frikassé velsmakende mat som vekker nostalgiske følelser hos mange. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.

  • Dessert

    Rislapper

    Turmat
    Enkel
    Cook Time
    Under 20 min

    Denne oppskriften har foreløpig ingen vurderinger.

    Har du rester igjen av risgrøten er du heldig! Da kan du lage disse deilige rislappene som er knallgode med syltetøy eller ost.

  • Fiskegrateng med makaroni

    Turmat
    Middels
    Cook Time
    Over 60 min

    Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni er supergodt! Hvis du har rester av kokt fisk fra middagen i går, kan du godt bruke opp det i denne gratengen. Det går også an å bruke laks eller ørret. Som tilbehør har vi laget en frisk råkostsalat.