Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Enkel fiskeburger
Lag enkle fiskeburgere med fiskepudding! Sammen med grove hamburgerbrød, en enkel kålsalat og paprika blir dette en deilig og enkel og rask middag eller lunsj som passer både for store og små.
- 600 g fiskepudding
- 2 ss margarin
- 4 stk. grove hamburgerbrød
- 200 g hodekål
- 4 stk. vårløk
- 2 dl lettrømme
- 1 stk. grønn paprika
Tirsdag
Fleskepannekake
Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker øverst på lista for svært mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her.
- 3 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 0.5 ts salt
- 200 g lettsaltet sideflesk uten svor
- 2 ss margarin
Onsdag
Pastagrateng med kalkunskinke
En enkel og velsmakende pastarett som hele familien vil like.
- 250 g fullkornpasta
- 1 stk. purre
- 250 g hermetisk kalkunskinke
- 1 boks hermetiske maiskorn
- 4 stk. egg
- 4 dl melk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 dl hvitost
Torsdag
Chili sin carne
Er herlig chili behøver ikke lages med kjøtt! Vi har erstattet kjøttet med ekstra mye grønnsaker, bønner og kikerter - en skikkelig digg vegetarisk hverdagsgryte.
- 2 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. rød paprika
- 1 stk. rød chili
- 4 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 0.5 ts chilipulver
- 2 boks hakkede tomater
- 2 ts tomatpuré
- 1 boks hermetiske røde bønner
- 1 boks hermetiske kikerter
- 0.5 stk. lime
Fredag
Gratinert kjøttdeigform med tortillachips
Dette er en av våre aller enkleste retter. Denne gratinerte kjøttdeigformen er litt ala nachos, og passer godt når du vil ha rask kosemat uten særlig innsats.
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss margarin
- 1 pose meksikansk gryte
- 1 glass salsa
- 1 pose tortillachips
Lørdag
Smørdampet skrei med pastinakkpuré
Pastinakkpuré eller puré av sellerirot, jordskokk eller persillerot er godt tilbehør til torsk eller skrei. Legg skreifilet i saltlake før tilberedning for å få den ekstra fast i kjøttet.
- 1 dl salt
- 1 l vann
- 800 g skreifilet
- 150 g sukkererter
- 2 ss frisk gressløk
- 500 g pastinakk
- 0.5 dl kremfløte
- 1 ss smør
- 0.5 stk. sitron
- 100 g smør
Søndag
Betasuppe med svineknoke
Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.
- 2 stk. lettsaltet svineknoke
- 2 stk. løk
- 6 stk. potet
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 1 stk. kålrot
- 1 stk. purre
Restetips
Bondeomelett
I en bondeomelett kan du få brukt opp det du har av rester, enten det er kokte poteter, pølser, stekt kjøtt eller en halv løk. Dette blir en super restemiddag!
- 300 g kokt skinke
- 500 g kokte poteter
- 0.5 stk. purre
- 2 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 6 stk. egg
- 1 dl matfløte
- 1 dl vann
- 10 stk. cherrytomat
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








