Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Koteletter i form
Løft hverdagsmiddagen et par hakk og la nakkekotelettene få den siste varmebehandlingen i stekeovnen i selskap med fløtestuet spinat.
- 1 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 1 ss margarin
- 3 dl matfløte
- 1 dl parmesan
- 400 g frisk spinat
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 4 stk. nakkekoteletter av svin
Tirsdag
Pannekaker
Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 ss smør
Onsdag
Rød fiskesuppe
En god og varmende fiskesuppe behøver ikke å ta lang tid å tilberede. Denne suppen har du på bordet i løpet av en halv time. Vi har brukt torskefilet, men her er det rom for variasjoner i massevis. Har du rester fra en fiskemiddag, er det supert å bruke dem i suppen - da er den ferdig enda raskere!
- 600 g torskefilet
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. rød paprika
- 1 bit frisk ingefær
- 1 stk. fennikel
- 2 ss olivenolje
- 2 stk. stjerneanis
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 stk. fiskebuljong (terning)
- 8 dl vann
- 0.5 ts kajennepepper
- 1 dl frisk koriander
Torsdag
Sesamkylling
Kylling passer utrolig godt i wokretter fordi det alltid er mørt og kan kombineres med så mange smaker. Prøv denne nudelwoken med kyllingfilet.
- 600 g kyllingfilet
- 3 stk. rødløk
- 2 stk. rød paprika
- 1 ts frisk ingefær
- 250 g fullkornsnudler
- 1 ss rapsolje
- 2 ss sesamolje
- 0.5 dl soyasaus
- 1 ss sesamfrø
Fredag
Biffsnadder
Biffsnadder er en god, gammel klassiker som nok aldri vil gå av moten.
- 600 g biffkjøtt i terninger
- 2 ss margarin
- 200 g frisk sjampinjong
- 1 pose sjalottløk
- 1 stk. rød paprika
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 pose béarnaisesaus
Lørdag
Greske kjøttboller
Greske kjøttboller av lam med gresk salat og tzatziki gir gode minner om sol, sommer og greske tavernaer.
- 400 g kjøttdeig av lam
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 båt hvitløk
- 0.5 stk. rød chili
- 1 ts tørket rosmarin
- 2 stk. tomat
- 0.5 stk. agurk
- 0.5 stk. rødløk
- 0.5 stk. sitron
- 1 stk. fetaost
- 1 ts tørket oregano
- 3 ss virgin olivenolje
Søndag
Fiskegryte med limetouch
Limesaft gir en herlig søtsyrlig touch til denne enkle, men lekre fiskegryten. Retten passer perfekt til en hyggelig vennekveld.
- 250 g småpoteter
- 3 stk. gulrot
- 4 stk. sjalottløk
- 0.5 stk. rød chili
- 1 ss smør
- 5 dl fiskebuljong (utblandet)
- 1 stk. lime
- 1 ss maisenna
- 600 g laksefilet
- 2 dl matyoghurt
- 0.5 bunt vårløk
Restetips
Minestronesuppe vegetar
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
- 250 g hvite bønner (tørre)
- 4 ss olivenolje
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl tomatpuré
- 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. pastinakk
- 2 stk. potet
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. grønn squash
- 100 g pastaskruer
- 60 g aspargesbønner
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







