Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Røkt svinekam
Røkt svinekam med bein er god, gammel tradisjonsmat og er med sin milde røyk- og saltsmak elsket av mange. Får du tak i en hel kam er det mat nok til hele slekta, mens en mindre bit på 2 kilo er super middag til en familie på 4-5 personer. Her får du vite hvordan du tilbereder røkt svinekam i stekeovnen.
- 2 kg røkt svinekam
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. løk
- 2 kvist frisk timian
- 3 dl vann
Tirsdag
Kylling Alfredo
Pasta Alfredo er en italiensk klassiker, og servert sammen med stekt kyllingfilet får du en middag med enda mer smak og næring! Topp gjerne med frisk bladpersille og kvernet pepper.
- 400 g tagliatelle
- 4 l vann
- 0.5 dl salt
- 4 stk. kyllingfilet
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 ss nøytral olje
- 200 g parmesan
Onsdag
Ovnsbakt torsk med brokkoli og purre
Torsk, brokkoli og purre og en varm stekeovn - stort mer skal ikke til for å lage en rask og god fiskemiddag! Server med quinoa, ris eller byggryn for et mer mettende måltid.
- 800 g torskefilet
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. purre
- 1 dl olivenolje
- 4 båt hvitløk
- 1 ts chiliflakes
- 1 stk. sitron
- 3 ss mandler
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 boks lettrømme
Torsdag
Wok med kylling og nudler
Vil du ha superenkel og fresh hverdagsmiddag, da lager du wok med kylling og grønnsaker. Enkelt - smakfullt - magert!
- 2 ss soyasaus
- 1.5 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1.5 ts maisenna
- 1 ts chiliflakes
- 1 ss frisk ingefær
- 600 g kyllingfilet
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. lime
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. grønn paprika
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 200 g fullkornsnudler
- 2 ss rapsolje
- 1 ts pepper
Fredag
Bifftaco
Hva med å lage en litt annerledes taco? Fredagstaco’n regnes nærmest som en av nasjonalrettene våre! Bytter du ut kjøttdeigen og de ferdige krydderblandingene med strimlet biffkjøtt fra norsk storfe løfter du smaken og får en litt sunnere variant. Med følge av hjemmelaget guacamole og salsa i tortillaen er fredagskvelden reddet!
- 0.5 stk. rød chili
- 1 båt hvitløk
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1.5 ss nøytral olje
- 2 stk. avokado
- 0.5 stk. lime
- 1 ss frisk koriander
- 1 båt hvitløk
- 0.5 stk. rød chili
- 2 stk. tomat
- 0.5 stk. agurk
- 0.5 stk. gul paprika
- 0.5 stk. rødløk
- 2 ss frisk koriander
- 0.5 stk. lime
- 0.5 ss olivenolje
- 600 g mørbrad av storfe
- 2 ss margarin
- 8 stk. stor fullkorntorilla
- 1 pk babyspinat
- 8 stilk frisk koriander
Lørdag
Åpen vegetarlasagne
En lasagne behøver ikke nødvendigvis bakes i ovnen. Prøv å servere den slik - lag på lag direkte på tallerkenen. Denne versjonen er vegetarisk, men du kan like gjerne lage den med den tradisjonelle kjøttsausen.
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 2 stk. aubergine
- 2 stk. grønn squash
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 2 boks hakkede tomater
- 1 ts tørket oregano
- 6 kvist frisk timian
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ts sukker
- 24 stk. lasagneplater
- 2 stk. mozzarella
- 50 g parmesan
Søndag
Grillet ørretfilet
Fisk på grillen kan være en utfordring, men et stort stykke laks- eller ørretfilet er genialt å legge over flammene. Ved hjelp av en grillrist for fisk er det lett å lykkes.
- 400 g ørretfilet
- 2 kvist friske urter
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts chiliflakes
- 8 båt hvitløk
Dessert
Kvæfjordkake (Verdens beste)
Saftig kakebunn, sprø marengs og silkemyk vaniljekrem! Kvæfjordkake er norges nasjonalkake, en typisk 17. mai-kake, og går også under navnet Verdens beste. Det skulle vel si alt?
- 6 dl melk
- 8 stk. eggeplomme
- 1 dl sukker
- 2 ss maisenna
- 1 stk. vaniljestang
- 5 stk. gelatinplater
- 100 g smør
- 120 g sukker
- 4 stk. eggeplomme
- 3 ss melk
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 4 stk. eggehvite
- 200 g sukker
- 50 g mandelflak
- 2 dl kremfløte
Restetips
Byggrynsalat med røkt svinekam
Dette er en klassisk resterett med enkle ingredienser og med store muligheter for variasjon. Med kokte byggryn, perlespelt eller andre gryn og middagsrester av røkt svinekam eller annet kjøtt tar det ikke mange minuttene å lage denne salaten - super til lunsj eller en lett og rask middag.
- 2 dl byggryn
- 150 g cherrytomat
- 1 stk. rødløk
- 1 pose ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 200 g røkt svinekam
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. sitron
- 0.5 dl olivenolje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






