Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Brokkolisuppe med strimlet svinekjøtt
En varmende suppe blir alltid godt mottatt, og denne enkle og gode brokkolisuppen lager du raskt! Topp med stekte strimler av svinekjøtt og brokkolibuketter for ekstra krønsj.
- 1 stk. brokkoli
- 2 stk. potet
- 1 stk. løk
- 1.25 l vann
- 2 stk. kjøttbuljongterning
- 2 dl matfløte
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 2 ss margarin
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Tirsdag
Grillet ørretfilet
Fisk på grillen kan være en utfordring, men et stort stykke laks- eller ørretfilet er genialt å legge over flammene. Ved hjelp av en grillrist for fisk er det lett å lykkes.
- 400 g ørretfilet
- 2 kvist friske urter
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts chiliflakes
- 8 båt hvitløk
Onsdag
Phat thai
Phat Thai er en av de mest kjente thailandske retter, og det er også en av de mest populære streetfood-rettene. Den herlige kombinasjonen av det søte, syrlige, sterke og salte sammen er typisk thaimat. Ikke la deg skremme av ingredienslista – dette er enklere enn du tror!
- 200 g risnudler
- 4 ss rørsukker
- 4 ss tamarindvann
- 1 stk. lime
- 1 ss riseddik
- 1.5 ss fiskesaus (asiatisk)
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 3 stk. egg
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss nøytral olje
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. sjalottløk
- 4 stk. kylling lårfilet
- 1 ss nøytral olje
- 4 stk. vårløk
- 50 g bønnespirer
- 4 stk. vårløk
- 2 ss peanøtter
- 50 g bønnespirer
- 0.5 ts chilipulver
- 0.5 stk. lime
- 4 stilk frisk koriander
Torsdag
Pasta med ratatouille
Det tar litt tid å lage en ordentlig ratatouille, men når duften av hvitløk, urter og grønnsaker brer seg i huset vet du at det var vel anvendt tid. Nykokt pasta med ratatouille er en nydelig vegetarisk middag som de aller fleste vi like.
- 2 stk. rødløk
- 2 stk. aubergine
- 2 stk. grønn squash
- 6 stk. tomat
- 2 stk. rød paprika
- 4 båt hvitløk
- 0.5 potte frisk basilikum
- 3 ss olivenolje
- 1 ts tørket timian
- 1 boks hakkede tomater
- 0.5 stk. sitron
- 0.5 ss sukker
- 600 g tagliatelle
Fredag
Cæsarsalat
Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?
- 2 stk. eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 3 stk. ansjosfilet
- 0.5 stk. sitron
- 1 båt hvitløk
- 1.5 dl nøytral olje
- 30 g parmesan
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts kajennepepper
- 4 skive brød
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 150 g bacon
- 1 stk. romanosalat
- 50 g parmesan
Lørdag
Grillspyd med marinert steinbit
Grillspyd med marinert steinbit og friske grønnsaker er perfekt grillmat når du skal grille noe godt til dem du er glad i! Nyt de marokkanske smakene og drøm deg bort!
- 280 g soltørkede tomater i olje
- 0.25 stk. rødløk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts malt koriander
- 0.25 ts grovt chilikrydder
- 0.5 ts malt kanel
- 2 ss honning
- 1 stk. sitron
- 2 ss frisk koriander
- 600 g steinbitfilet
- 2 stk. gulrot
- 1.5 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 4 dl couscous
- 2 ss bladpersille
- 1 stk. sitron
- 0.25 stk. sitron
- 2 ss nøytral olje
Søndag
Kjøttkaker med ertepuré
Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprosessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 ts malt muskat
- 0.25 ts malt ingefær
- 2 ss potetmel
- 1.5 dl vann
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 0.5 l kjøttkraft
- 1 pk frosne erter
- 1 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1 ss smør
- 0.25 ts pepper
- 4 ss tyttebær
Dessert
Blåbærpai
Gjør klar for brede blåbærblå glis! Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt, kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel. Gjør klar for brede blåbærblå glis! Med friske bær rett fra skogen, eller fryste bær som har fått tine litt, kan du svinge opp med denne saftige blåbærpaien på kort varsel.
- 2.5 dl hvetemel
- 100 g smør
- 2 ss sukker
- 1 ss vann
- 5 dl blåbær
- 0.5 dl sukker
- 1 ss potetmel
Restetips
Pytt i panne med speilegg
Gi gårsdagens middagsrester et nytt liv. Skjær kjøtt, potet og grønnsaker i små biter og stek det raskt i en stekepanne. Vips, så har du en smakfull og populær middag på bordet.
- 150 g bacon
- 400 g karbonade
- 1 stk. løk
- 0.5 stk. purre
- 1 stk. gulrot
- 4 stk. potet
- 2 ss smør
- 4 stk. egg
- 2 ss frisk kruspersille
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






