Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Quiche Lorraine
Quiche lorraine er kanskje den mest kjente av alle salte paier. Fylt med bacon, ost og egg er den i all sin enkelhet en rett full av smak, som passer til de fleste anledninger. Navnet har den fått fra den franske regionen Lorraine i det østlige hjørnet av Frankrike.
- 100 g smør
- 150 g hvetemel
- 0.5 dl vann
- 150 g bacon
- 4 stk. egg
- 2 dl melk
- 2 dl kremfløte
- 0.5 ts pepper
- 100 g hvitost
Tirsdag
Rømmegrøt
Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.
- 5 dl seterrømme
- 2 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 0.5 ts salt
Onsdag
Sesampanert kylling med eple- og fennikelsalat
Sesampanert norsk kylling blir både sprø og saftig. Servert med eple- og fennikelsalat, mozzarella og en liten skvett god olivenolje gir et perfekt måltid som fint kan serveres til middag eller lunsj.
- 600 g kyllingfilet
- 4 ss sesamfrø
- 2 ss margarin
- 2 stk. eple
- 1 stk. sitron
- 1 stk. fennikel
- 1 ss sukker
- 2 ss frisk dill
- 2 stk. mozzarella
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ts pepper
Torsdag
Grillet torsk med ramsløkpoteter
Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk.
- 600 g potet
- 2 ss ramsløk (på glass)
- 1 stk. rød chili
- 800 g torskefilet
- 2 stk. sitron
- 4 ss olivenolje
- 8 kvist frisk timian
Fredag
Sheet pan quesadilla
Kjapp, enkel tacomiddag hele familien kommer til å elske - Sheet pan Quesadilla! Alt i en form!
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss margarin
- 1 pk tacokrydder
- 8 stk. hvetetortilla
- 300 g revet ost
- 1 pk hermetiske svarte bønner
- 0.5 stk. løk
- 1 stk. tomat
- 1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
- 2 stk. vårløk
- 1 stk. jalapeño
- 0.25 potte frisk koriander
Lørdag
Svinefilet med brokkolisalat
Saftig indrefilet av svin er perfekt grillmat når du skal ha gjester. Server svinefileten med crunchy brokkolisalat og grillet sitron.
- 800 g indrefilet av svin
- 1 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 stk. rødløk
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 100 g røde druer
- 150 g bacon
- 1.5 dl majones
- 2 ss sukker
- 3 ss rødvinseddik
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g mandler
Søndag
Kokt laks med agurksalat og sandefjordsmør
Kokt laks er en rotekte norsk middagsklassiker. Retten er festmat og har blitt selve middagsbordets symbol for 17. mai i Norge. Med fiskeskivens vakre korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.
- 600 g potet
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik, 7 %
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 200 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 ss frisk kruspersille
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 800 g laks
- 2 l vann
- 6 ss salt
- 2 ts hel pepper
Dessert
Bløtkake til 17.mai
Hva med en lekker 17. mai-kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen? Lag sukkerbrød, vaniljekrem og marengssteger ferdig på forhånd, så kan du senke skuldrene og bare kose deg med pyntingen på selve festdagen.
- 3 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 225 g sukker
- 1 ts sitronsaft
- 3 dl melk
- 4 stk. eggeplomme
- 0.5 dl sukker
- 0.5 stk. vaniljestang
- 1 ss maisenna
- 3 stk. gelatinplater
- 6 stk. egg
- 180 g sukker
- 180 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 pk kremfløte
- 1 ss melis
- 25 g
- 1 dl melk
- 4 ss bringebærsyltetøy
- 500 g jordbær
- 250 g blåbær
- 1 ss melis
Restetips
Pølsegrateng med poteter
En real pølsegrateng er populært hos både store og små, og kan godt være middag en gang i blandt. Her har vi brukt grillpølser og ferdig kokte poteter fra dagen før - et knep som gjør retten ekstra rask å lage.
- 1 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 3 dl kremfløte
- 1 ss nøytral olje
- 8 stk. grillpølse
- 500 g kokte poteter
- 3 stk. vårløk
- 100 g sukkererter
- 150 g revet ost
- 2 stilk bladpersille
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






