Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Ovnspannekake med bacon
Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken toppet med bacon og blåbær får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!
- 6 stk. egg
- 2.5 dl melk
- 2.5 dl hvetemel
- 50 g smør
- 150 g bacon
- 100 g blåbær
Tirsdag
Fiskegrateng
Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.
- 75 g makaroni
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0.25 stk. purre
- 1 ts salt
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 400 g torskefilet
- 4 stk. egg
- 1 dl hvitost
- 0.5 dl griljermel
Onsdag
Minestronesuppe vegetar
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
- 250 g hvite bønner (tørre)
- 4 ss olivenolje
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl tomatpuré
- 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. pastinakk
- 2 stk. potet
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. grønn squash
- 100 g pastaskruer
- 60 g aspargesbønner
Torsdag
Enkel fiskegryte
Sliter du med å sette de anbefalte fiskemåltidene på bordet i løpet av uken? Prøv denne raske og nydelige fiskegryten, spesialkomponert for travle hverdager!
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 2 ss margarin
- 1 stk. fiskebuljong (terning)
- 1 ss hvetemel
- 0.5 l vann
- 2 dl matfløte
- 250 g torskefilet
- 250 g laksefilet
- 1 ss friske urter
Fredag
Ramenburger
Sprø, krydrede ramennudler erstatter brødet i denne trendburgeren. En spennende vri på den klassiske hamburgeren, og soyasaus og sesamolje gjør dette til en umamibombe! Toppet med syltet agurk, spicy srirachamajo og frisk lime.
- 120 g nudler
- 2 stk. egg
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stk. agurk
- 2 ss vann
- 2 ss eddik, 7 %
- 1 ss sukker
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 300 g kjøttdeig
- 1 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. vårløk
- 2 ss sriracha majones
- 2 ss frisk koriander
- 0.5 ts chiliflakes
Lørdag
Chicken korma
Vi blir aldri lei av indisk mat! Korma - deilig saus med yoghurt, tomat og masse krydder - kan lages med ulike typer kjøtt, eller med deilige grønnsaker. Vi har brukt kylling overlår, som smaker masse og tåler å koke lenge.
- 600 g kylling lårfilet
- 2 ts nøytral olje
- 1 ts garam masala
- 1 ts karri
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. løk
- 3 ss nøytral olje
- 2 dl vann
- 50 g mandler
- 3 båt hvitløk
- 3 dl yoghurt naturell
- 2 ts karri
- 0.5 ts gurkemeie
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts malt kanel
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.25 ts malt kardemomme
- 1 klype revet muskatnøtt
- 1 boks hakkede tomater
- 2 dl kokosmelk
- 0.5 stk. rød chili
- 0.5 ss brunt sukker
- 2 ss frisk ingefær
- 0.5 potte frisk koriander
Søndag
Puspas
Puspas er bergensernes variant av fårikål, der en del av kålen erstattes av gulrot og potet. Det mystiske navnet «puspas» stammer fra Nederland, og betyr sammenkokt mat.
- 8 stk. potet
- 4 stk. gulrot
- 1 kg hodekål
- 1.5 kg fårikålkjøtt
- 6 dl vann
- 2 ts salt
- 2 ts hel pepper
- 1 ss frisk kruspersille
Dessert
Berlinerboller med lemoncurd og marengs
Deilige berlinerboller fylt med syrlig lemon curd og toppet med luftig marengs - dette er bakverket for deg som liker å imponere! Fyll de gjerne med en ekstra god hjemmelaget lemon curd - for å virkelig lage den ultimate komboen av søtt og syrlig.
- 100 g smør
- 500 g hvetemel
- 60 g sukker
- 0.5 ts salt
- 30 g gjær
- 3 stk. egg
- 1.5 dl kremfløte
- 1.5 dl melk
- 1.5 l frityrolje
- 2 dl sukker
- 2 dl lemon curd
- 2 stk. eggehvite
- 1 klype salt
- 150 g sukker
Restetips
Matmuffins med ris
Det er så lett å sitte igjen med rester av ris etter at alle har fått det de skal ha. Det aller enkleste er å kassere restene, men putter du dem i kjøleskapet med én gang de er avkjølt, kan du fint bruke risen i minst et par dager. Vi har laget rismuffins med litt rester av kylling.
- 300 g kokt ris
- 100 g ferdigstekt kyllingkjøtt
- 3 stk. egg
- 3 ss revet ost
- 2 stilk frisk timian
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.








