Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Svinefilet med vannmelonfries
Svinefilet med en rub av smaksrike kryddere som hvitløk, chili og paprika. Servert med vannmelonfries og en mager dipp for en frisk og god sommerrett.
- 400 g indrefilet av svin
- 0.5 boks lettrømme
- 1 ss frisk koriander
- 0.5 stk. lime
- 2 ss pinjekjerner
- 0.5 stk. vannmelon
- 1 ts tørket mynte
Tirsdag
Bakt potet med kylling og bacon
Du kan fylle poteten med hva du vil, som kryddersmør, hvitløksmør, rømme, mais, skinke og ost. Eller som vi har gjort her med velsmakende kremet kylling og sprøtt bacon.
- 4 stk. bakepotet
- 2 stk. grillet kyllinglår
- 200 g bacon
- 2 ss nøytral olje
- 1 bunt vårløk
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 2 ss dijonsennep
- 1 ss frisk gressløk
Onsdag
Stekt makrell
På Sørlandet er makrellen en yndet gjest på sommerhalvåret. Den er trofast og ikke minst lettlurt. Det å fiske makrell er utrolig morsomt, kanskje spesielt for dem som ikke får så veldig mye fisk på kroken resten av året. Den ekte sørlending serverer makrellen helstekt med agurksalat, rømme og kokte nypoteter.
- 1 stk. agurk
- 2 ss vann
- 0.5 ts salt
- 1 ss sukker
- 2 ss eddik, 7 %
- 0.25 ts malt hvit pepper
- 4 stk. makrell
- 4 ss hvetemel
- 1 ss salt
- 1 ts pepper
- 4 ss smør
Torsdag
Kylling satay
Et genialt triks når du skal lage kyllingspyd i en fei! Tre spydene gjennom alle kyllingfiletene, og skjær i mellom spydene. Vips - ferdige spyd klar for grillen! Pensle på en asiatisk sataysaus, og dette blir skikkelig snadder!
- 3 stk. kyllingfilet
- 150 g peanøttsmør
- 2 ss solsikkeolje
- 1 stk. lime
- 2 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 0.5 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl riseddik
- 0.5 stk. agurk
- 2 stk. sjalottløk
- 1 stk. rød chili
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Fredag
Pizza med moreller og feta
Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter - og spis den til middag eller dessert!
- 0.5 pk gjær
- 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
- 7 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 100 g fetaost
- 40 stk. moreller
- 1 dl valnøttkjerner
- 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
- 4 ss honning
- 1 pk ruccula
Lørdag
Kremet fiskesuppe med tomatpesto
Her er en deilig og litt annerledes fiskesuppevariant som egner seg like godt til forrett som til et fullt måltid. Vil du servere den som middag, bør du lage dobbel porsjon.
- 200 g laksefilet
- 200 g torskefilet
- 2 stk. gulrot
- 100 g sellerirot
- 0.5 stk. purre
- 0.5 stk. fennikel
- 1 ss margarin
- 1 ss hvetemel
- 2 ss tomatpesto
- 2 dl matfløte
- 8 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 ss friske urter
Søndag
Tomahawk med grillet søtpotet
Tomahawk er biffen med stor B - perfekt på grillen! Tomahawk steak, eller côte de boeuf, er det samme stykket som entrecôte med noe av brystbenet på. Server tomahawk steak med et aromatisk urtesmør og grillede søtpoteter som gjør seg selv over glørne samtidig som du griller kjøttet. Kan det bli bedre?
- 2 stk. søtpotet
- 100 g smør
- 3 ss frisk timian
- 1 ts flaksalt
- 0.25 ts pepper
- 700 g tomahawk (côte de boeuf)
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts flaksalt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. sitron
Dessert
Vaffelkake
Vafler kan også serveres som en kake med krem og syltetøy mellom lagene. Topp gjerne med litt revet sjokolade, dersom du ønsker å det lille ekstra.
- 100 g smør
- 4 stk. egg
- 5 ss sukker
- 0.5 ts malt kardemomme
- 4 dl hvetemel
- 0.5 ts bakepulver
- 5 dl melk
- 3 dl kremfløte
- 1 dl bringebærsyltetøy
Restetips
Marinert kyllingfilet med lun potetsalat
Kyllingfilet er alltid populært å legge på grillen! Her har vi marinert filetene i en deilig marinade med sitron, honning og urter, og serverer med en varm salat av gårsdagens poteter, sopp og spinat. Topp sommermat for varme dager!
- 1 stk. sitron
- 2 ss honning
- 2 båt hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss friske urter
- 4 stk. kyllingfilet
- 600 g kokte poteter
- 200 g aromasopp
- 2 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 200 g frisk spinat
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






