Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Omelettburger
Slik kan du også servere omeletten – som en hamburger! En sunn og rask rett, som er like god til lunsj som til middag.
- 2 stk. egg
- 2 ss vann
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss margarin
- 1 stk. grovt rundstykke
- 0.25 pose blandet babybladsalat
- 1 ss frisk persille
- 3 skive rødløk
- 1 ss lettrømme
- 1 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
Tirsdag
Røkt kolje med eggesmør
Røkt kolje - eller hyse - er nydelig tradisjonsrik mat som mange husker fra oppveksten.Servert med gulrotstuing og eggesmør er dette et klassisk fiskemåltid du gjerne kan servere til både gamle og unge. Røkt kolje kan byttes ut med annen røkt fisk.
- 500 g gulrot
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 2.5 dl melk
- 1 krm revet muskatnøtt
- 1.5 kg røkt kolje /hyse
- 200 g smør
- 2 stk. egg
- 2 ss frisk persille
Onsdag
Stekt juleskinke med potetstappe
Juleskinke er super mat å ty til i en travel førjulstid. Server den varm eller kald sammen med smørdampede grønnsaker og potetmos. Et godt tips er å røre inn et par skjeer god sennep i potetstappa.
- 2 stk. eple
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. brokkoli
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss margarin
- 400 g juleskinke
- 1 pose potetmospulver
- 1 ss grov sennep
Torsdag
Lapskaus med kjøttdeig
Lapskaus med kjøttdeig og gode rotgrønnsaker rett fra frysern er både raskt, enkelt og godt. Dette blir en hverdagslapskaus som er ferdig på under halvtimen, og derav kallenavnet jukselapskaus.
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss nøytral olje
- 800 g frossen lapskausblanding
- 1 stk. kjøttbuljongterning
- 7 dl vann
Fredag
Rask kalkungryte
Kalkunfilet er utgangspunkt for denne enkle gryten med deilig smak av karri, urter og grønnsaker. En varmende og god rett som passe i et enkelt vennelag.
- 750 g kalkunfilet
- 1 stk. løk
- 3 ss margarin
- 2 ts karri
- 2 stk. gulrot
- 0.5 stk. purre
- 3 dl matfløte
- 0.5 stk. hønsebuljongterning
- 1 stk. rød paprika
- 0.5 stk. grønn paprika
- 3 ss frisk basilikum
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Lørdag
Kremet blåskjellsuppe
Det er ikke mye som er like godt som selvsankede blåskjell! Her er en nydelig, kremet blåskjellsuppe med masse smak. Server den på enkleste vis med ferskt brød og smør. Husk at det er viktig å sjekke blåskjellvarselet for å være sikker på at skjellene er ok å spise!
- 2 kg friske blåskjell
- 4 stk. sjalottløk
- 2 båt hvitløk
- 100 g persillerot
- 150 g fennikel
- 1 stk. grønn chili
- 2 stilk frisk timian
- 3 dl hvitvin
- 2 ss smør
- 3 dl kremfløte
- 2 ss maisenna
- 4 ss frisk persille
Søndag
Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter
Lager du skinkestek med appelsinkokte gulrøtter får du sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør på en og samme gang. Det er ord som gir de fleste vann i munnen.
- 2 kg skinkestek med svor
- 4 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 dl vann
- 10 stk. gulrot
- 8 dl appelsinjuice
- 0.25 stk. appelsin
- 1 stk. stjerneanis
- 4 stk. hel nellik
- 1 ts frisk ingefær
- 50 g smør
- 2 ss bladpersille
Dessert
Kokosmakroner
For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 30 kokosmakroner.
- 4 stk. eggehvite
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g kokosmasse
Restetips
Croissant-toast med juleskinke
Lyst på en skikkelig luksuriøs toast? Da er dette retten for deg! Croissant fylt med herlig ost, juleskinke og grov sennep. Nam!
- 1 stk. croissant
- 1 ts grov sennep
- 1 dl hvitost
- 1 skive juleskinke
- 1 ss hvitost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middag med rene råvarer
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






