Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Squashsuppe med strimlet svinebiff
Dette er en herlig lettlaget og frisk suppe som kan serveres både kald og varm. Med strimlet svinebiff og litt godt brød til blir dette et ordentlig godt suppemåltid.
- 3 stk. grønn squash
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 0.5 l vann
- 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 1 potte frisk basilikum
- 1 ss hvitvinseddik
- 0.25 ts pepper
- 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
- 1 ss nøytral olje
- 1 ss crème fraîche orginal, 35 %
Tirsdag
Pannekaker
Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre.
- 3 dl hvetemel
- 0.5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk. egg
- 1 ss smør
Onsdag
Kyllingwok med brokkoli
Kyllingfilet og brokkoli - kjapp og god hverdagsmat ferdig på bordet på under en halvtime. Server med ris eller nudler. Vil du spare tid, kan du bruke en ferdig woksaus fra butikken.
- 600 g kyllingfilet
- 1 stk. brokkoli
- 250 g frisk sjampinjong
- 2 stk. vårløk
- 2 ss nøytral olje
- 4 ss østerssaus (oyster sauce)
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sukker
- 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 0.5 ts chiliflakes
- 2 ts frisk ingefær
- 2 ss sesamolje
- 2 båt hvitløk
- 2 ts sesamfrø
- 3 båt hvitløk
Torsdag
Tray bake med torsk
Alt på ett brett, lag en enkel middag med tray bake! Denne varianter er med ovnsbakt torsk, fargerike grønnsaker, oliven og friske urter – rett og slett en smak av middelhavet.
- 3 stk. rød paprika
- 200 g cherrytomat
- 200 g sorte oliven
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss olivenolje
- 800 g torskefilet
- 0.5 ts salt
- 1 dl bladpersille
- 100 g salatost
- 4 skive grovt brød
Fredag
Lammepizza
Hvit pizza! NAM! Av pizzadeigen lager du ovale porsjonspizza som pensles med smør og stekes i panne – før den toppes med glasert lammeskav, blomkål, ruccula og granateple.
- 1 ts sukker
- 2 ts tørrgjær
- 3 dl vann
- 550 g hvetemel
- 1 ts salt
- 2 ts pepper
- 400 g lammeskav
- 2 ss smør
- 2 ss balsamicoeddik
- 6 ss honning
- 0.5 ts salt
- 50 g smør
- 0.5 boks philadelphia kremost
- 0.5 boks crème fraîche orginal, 35 %
- 2 ss frisk timian
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 stk. blomkål
- 65 g ruccula
- 1 stk. granateple
Lørdag
Fisk- og skalldyrsuppe
En nydelig fiskesuppe med rik smak og en liten touch av stjerneanis. En perfekt forrett.
- 0.5 kg friske blåskjell
- 1 båt hvitløk
- 1 ss smør
- 1.5 dl hvitvin
- 2 ss sjalottløk
- 1 stk. vårløk
- 8 dl fiskekraft
- 1 stk. stjerneanis
- 3 dl kremfløte
- 100 g steinbitfilet
- 200 g laksefilet
- 1 stk. eggeplomme
- 600 g reker
- 1 ss frisk koriander
- 0.5 stk. rød chili
Søndag
Dobbel baconburger
En dobbel burger er perfekt når du er skikkelig sulten på noe digg! Topp den med smeltet ost, bacon, BBQ-saus og karamellisert løk, eller annet tilbehør du liker.
- 1 stk. løk
- 1 ss smør
- 1 ts sukker
- 200 g kjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss bladpersille
- 1 ss smør
- 4 skive bacon
- 1 ts smør
- 2 skive cheddar ost
- 1 stk. brioche hamburgerbrød
- 2 ss aïoli
- 2 ss bbq-saus
- 2 blad crispisalat
Dessert
Gulrotkake med ostekrem
Gulrotkake med ostekrem er både saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig! Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.
- 6 stk. egg
- 4 dl sukker
- 3.5 dl soyaolje
- 500 g gulrot
- 6 dl hvetemel
- 1 ss bakepulver
- 1 ts malt kanel
- 200 g smør
- 200 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1 stk. gulrot
Restetips
Røsti med squash og egg
Grønnsaker og egg er en perfekt match. Har du rester av kokte poteter og litt squash som du ikke helt vet hva du skal bruke til, lager du denne enkle retten i løpet av under en halv time.
- 0.5 stk. grønn squash
- 1 stk. potet
- 3 stk. kokte poteter
- 1 ss smør
- 2 stk. egg
- 2 ss frisk dill
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Sunn middag til helgen
Middag med rene råvarer
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!





