Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fiskeboller i karrisaus
Fiskeboller i karrisaus er skikkelig retromat, og like godt i dag som på 1970-tallet! Om noen i familien er skeptisk til karrismaken, så lag sausen uten, og dryss karri over på tallerkenen.
- 2 ss margarin
- 2 ts karri
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 2 dl kraft fra fiskeboller
- 1 boks hermetiske fiskeboller
- 3 stk. gulrot
- 1 stk. eple
- 0.5 stk. sitron
- 1 ts sukker
Tirsdag
Wok med kylling og nudler
Vil du ha superenkel og fresh hverdagsmiddag, da lager du wok med kylling og grønnsaker. Enkelt - smakfullt - magert!
- 2 ss soyasaus
- 1.5 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1.5 ts maisenna
- 1 ts chiliflakes
- 1 ss frisk ingefær
- 600 g kyllingfilet
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. lime
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. grønn paprika
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 200 g fullkornsnudler
- 2 ss rapsolje
- 1 ts pepper
Onsdag
Grønn pasta med stekt egg
Fullkornspagetti med ekstra grønt! Tynne, tynne strimler av squash egner seg perfekt som et alternativ til spagetti, eller til å blandes i. Sammen med en grønn ertepuré, stekt egg og et dryss parmesan så blir dette en smakfull og grønn middag.
- 1 stk. grønn squash
- 100 g fullkornspagetti
- 1 båt hvitløk
- 2 stk. vårløk
- 1 pk frosne erter
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 stk. egg
- 1 ss nøytral olje
- 2 ss parmesan
Torsdag
Hjemmelaget fiskegrateng
Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0.5 ts malt muskat
- 200 g seifilet
- 100 g makaroni
- 3 stk. egg
- 0.5 stk. purre
- 1 ss smør
- 2 ss griljermel
Fredag
Reinsdyrtaco
Reinsdyrtaco er perfekt når du ønsker en ny og spennende vri på den klassiske fredagstacoen! Bruk litt ekstra tid på en skikkelig digg multesalsa, og server reinsdyrbiffen i tynne skiver med syltet rødløk, tyttebær og pære.
- 250 g multer
- 1 stk. sjalottløk
- 0.5 stk. jalapeño
- 1 ss olivenolje
- 0.5 ss frisk ingefær
- 3 ss sukker
- 3 ss eplecidereddik
- 1 stk. rødløk
- 1.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 0.5 dl eplecidereddik
- 400 g flatbiff av reinsdyr
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 2 ss smør
- 2 stk. pære
- 1 stk. jalapeño
- 1 pk blandet babybladsalat
- 8 stk. lompe
- 4 ss tyttebærsyltetøy
- 4 stilk frisk timian
Lørdag
Steambuns med lam
Asiatiske steambuns, også kalt bao buns, fylt med lammekjøtt og friske grønnsaker - passer like godt til middag som en smårett å dele. Vi har brukt lammeskav i våre buns, men her kan du også rester av lammestek eller lignende. Oppskriften gir ca. 10 buns.
- 2 ts tørrgjær
- 3 ss sukker
- 0.5 dl vann
- 325 g hvetemel
- 1 ss solsikkeolje
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl skummet melk
- 0.5 ts bakepulver
- 400 g lammeskav
- 0.5 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 1 dl hoisinsaus
- 4 ss soyasaus
- 1 stk. lime
- 1 stk. gulrot
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. rød chili
- 0.5 potte frisk koriander
Søndag
Klassisk skinkestek med cidersaus
Skinkestek med sprø svor er ypperlig søndagsmiddag. Cidersaus av eplecider er godt tilbehør til svinestek.
- 2 kg skinkestek uten ben
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 stk. gulrot
- 2 stk. løk
- 7.5 dl vann
- 1 stk. løk
- 2 stk. purre
- 6 dl eplecider
- 1 l kjøttkraft
- 2 ss maisenna
- 2 ts frisk ingefær
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts sukker
Dessert
Prinsessekake
En fantastisk god kake laget av gjærdeig som er fylt med kanel, rosiner og deilig vaniljekrem!
- 7.5 dl hvetemel
- 0.5 dl sukker
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 1 stk. egg
- 1 ts malt kardemomme
- 2 dl melk
- 0.5 pk gjær
- 75 g smør
- 50 g smør
- 2 ss sukker
- 1 ts malt kanel
- 0.5 ts maisenna
- 3 dl vaniljekrem
- 1.5 dl rosiner
- 1 stk. egg
For barna
Lasagne
Du skal lage alt fra bunnen av,- og det er ganske kult. Føst skal du lage en kjøttsaus. Så skal du lage en ostesaus som lages på en lys bunnjevning. Det er den samme teknikken som brukes når du f.eks. skal lage hvit saus, der du smelter smør og har i hvetemel før du sper med melk. Tilslutt skal du montere og gjøre klar en god salat. Her er det altså masse å lære!
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






