Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Dal - linsegryte
Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne. Her har du en middagsrett som fort kan bli en ny vegetar-favoritt! Linser, ris, heftige krydder og flotte farger – dette er en gryte som fører tankene til langt sydligere strøk enn våre egne.
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 bit frisk ingefær
- 2 ss olivenolje
- 1 ss gurkemeie
- 2 ts karri
- 1 ss garam masala
- 4 dl røde linser (tørre)
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 6 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 stk. lime
- 200 g basmatiris
- 0.5 potte frisk koriander
Tirsdag
Kokos- og currypanne med torsk
Gjør en indisk vri på fiskemiddagen og lag denne smakfulle fiskepannen med torsk - kjapt og enkelt å varte opp med i en travel hverdag.
- 200 g fullkornris
- 600 g torskefilet
- 1 stk. purre
- 2 stk. grønn paprika
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss rød curry paste
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 stk. lime
- 4 ss frisk koriander
- 1 stk. rød chili
Onsdag
Kyllingfilet med smakfull saus
En enkel og rask koserett du kan lage til deg selv og en du er glad i. Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Nam!
- 2 stk. kyllingfilet
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 1 ss smør
- 2 båt hvitløk
- 0.25 stk. sitron
- 1 dl hønsebuljong (utblandet)
- 2 dl kremfløte
- 1 ts sennep
- 1 ss soyasaus
- 0.25 ts pepper
- 2 ts maisenna
- 1 pk brokkolini
- 1 stk. sjalottløk
- 1 båt hvitløk
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 stk. sitron
- 2 ss mandelflak
Torsdag
Koteletter og grønnsaker i ovn
Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.
- 2 stk. persillerot
- 250 g gulrot
- 200 g sellerirot
- 400 g potet
- 1 stk. grønn squash
- 2 ss olivenolje
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 4 stk. kotelett av svin
- 2 ss margarin
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fredag
Skagenrøre
Lag en deilig klassiker med reker i en deilig, kremete dressing med masse dill. Server den på ristet brød slik som her, som fyll i bakt potet eller sett en skål på bordet og server med knekkebrødbiter å dyppe i røren.
- 1 kg reker
- 0.5 stk. rødløk
- 1 ss frisk dill
- 2 ss majones
- 2 ss lettrømme
- 1 stk. sitron
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 1 bunt reddik
- 4 skive loff
- 4 kvist frisk dill
Lørdag
Reinsdyrkebab
Kebab er superdigg. Med reinsdyrskav, sopp og tyttebær får kebaben smaken av norsk natur. Kjøp noen freshe lefser, eller lag dem enkelt selv, alt etter hva du foretrekker. Vilt godt, fra naturen!
- 275 g hvetemel
- 1 ts tørrgjær
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl vann
- 25 g smør
- 2 stk. frisk sjampinjong
- 0.5 stk. løk
- 400 g reinsdyrskav
- 1 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 stilk frisk timian
- 4 ss lettrømme
- 1 ss tyttebærsyltetøy
- 0.5 pk blandet babybladsalat
Søndag
Sosekjøtt
Sosekjøtt, som noen steder også blir kalt kjøtt i mørke, er en kraftig og smakfull gryte med bog eller høyrygg av storfe. Server den tradisjonsrike kjøttgryten med kokte eller saltbakte poteter, smørdampet kål og selvfølgelig rørte tyttebær.
- 1 kg bog av storfe uten ben
- 2 stk. løk
- 2 ss smør
- 1 ss nøytral olje
- 4 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 1 l kjøttkraft
- 1 stk. laurbærblad
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 spisskål
- 1 ss smør
- 1.5 dl kremfløte
- 40 g frisk gressløk
- 600 g mandelpotet
Dessert
Appelsinkake uten mel
I denne saftige og smakfulle appelsinkaken har vi kokt hele appelsiner møre og kjørt dem til mos. En morsom måte å lage kake på, og det gjør den utrolig saftig og smakfull. Hvetemel er byttet ut med finmalte mandler.
- 2 stk. appelsin
- 6 stk. egg
- 250 g mandler
- 250 g rørsukker
- 3 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 0.5 dl melis
Restetips
Favorittgrateng
En klar hverdagfavoritt som du kan lage av "alt"! Her har vi laget en pølsegrateng med makaroni og biter av kjøttpølse og blandet inn det vi hadde av grønnsaker. Bruk oppskriften som inspirasjon, og bruk det du har av rester - både pasta, grønnsaker og poteter sammen med kjøtt eller fisk kan brukes i gratengen, og du kan godt lage den helt vegetarisk også.
- 200 g pasta
- 300 g røkt kjøttpølse
- 1 boks hermetiske maiskorn
- 0.5 l tomatsaus
- 100 g hvitost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






