Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Medisterkaker med potetstappe, erter og bacon
Medisterkaker er knallgod førjulsmat. Med potetstappe, erter og bacon blir dette en rask og smakfull middag som også de minste i familien kommer til å elske.
- 750 g medisterdeig
- 2 ts salt
- 3.5 ss potetmel
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts malt muskat
- 0.5 ts malt ingefær
- 3.5 dl melk
- 2 ss smør
- 800 g mandelpotet
- 1.5 dl melk
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 200 g frosne erter
- 150 g smårettbacon
- 1 ss smør
Tirsdag
Fiskeform med sei
Seifilet er rimelig, smakfull og anvendelig og sammen med en deilig, kremete saus med paprika og spinat, blir dette et hverdagslig herremåltid.
- 800 g seifilet
- 1 stk. løk
- 1 stk. rød paprika
- 1 stk. gul paprika
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl matfløte
- 150 g frisk spinat
- 2 dl byggris
Onsdag
Grønnsaksuppe med gresskar og risoni
Enkelte dager er en god, varm suppe akkurat det man trenger. Denne suppen smaker deilig, og du lager den kjapt. Istedet for risoni kan du også bruke rester av kokt ris eller byggryn.
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 stk. potet
- 750 g gresskar
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 ss olivenolje
- 150 g risoni (orzo)
- 0.5 pose frisk spinat
- 2 ss bladpersille
Torsdag
One pot med kjøttdeig
Alt i en gryte! Superenkel middag - og det på 20 minutter! One pot med kjøttdeig er tingen når du skal ha hverdagsmiddagen raskt på bordet.
- 400 g kjøttdeig
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 500 g spagetti
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ts tørket oregano
- 250 g cherrytomat
- 1 ts chiliflakes
- 12 dl vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 100 g frisk spinat
- 2 ss olivenolje
- 50 g parmesan
- 0.25 potte frisk basilikum
Fredag
Lutefisk
Lutefisk er en del av våre eldgamle norske matkultur, og er for mange en viktig del av førjulstradisjonene. Vi anbefaler å salte lutefiskstykkene en stund før tilberedning, og deretter bake dem i varm stekeovn. Det tradisjonelle tilbehøret er bacon, poteter og ertestuing, men listen er lang over andre garnityr som er med på å gjøre lutefisken til et herremåltid.
- 2 kg lutefisk
- 1.5 ss salt
- 800 g mandelpotet
- 400 g bacon
- 100 g smør
Lørdag
Taco med julesmaker
Skal du gjøre ekstra stas på tacomiddagen lager du pulled pork fra bunnen av. Rub svinenakken med en deilig julerub med smak av nellik og allehånde. Server det saftige svinekjøttet i lefser sammen med rødkål- og mangosalat.
- 1 kg svinenakke
- 2 ss sennep
- 3 dl julerub
- 0.5 stk. rødkål
- 2 stk. mango
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts sukker
- 0.5 stk. lime
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 dl eplejuice
- 2 ss eplecidereddik
- 1 ts salt
- 8 stk. hvetetortilla
Søndag
Kalkungryte
Renskåret kalkunfilet er en flott råvare vi bruker lite av. Her har vi laget en spennende gryte med masse smak.
- 750 g kalkunfilet
- 2 ss smør
- 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
- 200 g frisk sjampinjong
- 5 dl hønsebuljong (utblandet)
- 0.5 ts tørr sennep
- 0.5 ts paprikapulver
- 1 ss worchestershiresaus
- 2 ss tomatpuré
- 3 dl matfløte
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts kvernet pepper
- 250 g aspargesbønner
Dessert
Strull med krem og bær
Tynne, sprø strull-ruller fylt med bær og krem en deilig dessert etter en mettende julemiddag. Vi har brukt bringebær, kanskje du vil servere multekremen på denne måten?
- 2.5 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 0.5 dl vann
- 3 dl kremfløte
- 125 g bringebær
- 1 ss melis
- 1 ss mandler
Restetips
Gratinert lutefisk
Å få brukt opp lutefiskrestene er ikke så enkelt. Men om du renser fiskestykkene for skinn og bein mens fisken fortsatt er varm og tar vare på restene i kjøleskapet, kan du lage denne supre, enkle resteretten som er så god at selv innbitte lutefiskskeptikere kan la seg friste!
- 400 g lutefisk
- 200 g purre
- 100 g bacon
- 2 ss margarin
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 2 ss grov sennep
- 100 g revet ost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







