Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Skinkegrateng
Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.
- 300 g kokt skinke
- 0.5 stk. løk
- 1 stk. purre
- 2 ss flytende margarin
- 5 stk. egg
- 4 dl skummet melk
- 1.5 dl cottage cheese
- 0.75 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 ss flytende margarin
- 50 g halvfet hvitost
- 4 skive grovt brød
- 1 pk blandet babybladsalat
Tirsdag
Kremet fiskesuppe
Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!
- 6 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks
- 200 g torskefilet
- 1 dl frosne erter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Onsdag
Kyllingform med orzo
De små risformede pastakornene som kalles orzo eller risoni er populære i gryter, supper og ovnsretter i Hellas. Vi har laget en alt-i-ett-rett med saftig lårfilet av kylling, fiks ferdig på en halv time.
- 2.5 dl risoni (orzo)
- 600 g kylling lårfilet
- 1 ts tørket oregano
- 0.5 ts røkt paprikapulver
- 0.25 ts chiliflakes
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss olivenolje
- 3 båt hvitløk
- 250 g cherrytomat
- 5 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 50 g kalamataoliven
- 150 g fetaost
- 2 ss frisk basilikum
Torsdag
Kokos- og currypanne med torsk
Gjør en indisk vri på fiskemiddagen og lag denne smakfulle fiskepannen med torsk - kjapt og enkelt å varte opp med i en travel hverdag.
- 200 g fullkornris
- 600 g torskefilet
- 1 stk. purre
- 2 stk. grønn paprika
- 2 ss nøytral olje
- 2 ss rød curry paste
- 4 dl lett kokosmelk
- 1 stk. lime
- 4 ss frisk koriander
- 1 stk. rød chili
Fredag
Bakt potet
Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. En klatt smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, rømme, bacon, skinke, mais, ost og mye, mye mer.
- 1 stk. bakepotet
Lørdag
Indisk lammekorma
Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter, og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i fløte og krydder til en deilig indisk lammegryte.
- 800 g benfritt grytekjøtt av lam
- 0.5 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 1 ts gurkemeie
- 0.5 ts kajennepepper
- 2 ts frisk ingefær
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts garam masala
- 0.5 dl nøytral olje
- 0.5 stk. løk
- 2 ss nøytral olje
- 3 ss tomatpuré
- 3 dl matfløte
- 2.5 dl lammekraft
- 1 dl cashewnøtter
- 0.5 dl kokosflak
- 0.5 potte frisk koriander
Søndag
Kålpudding
Kålpudding er svensk husmannskost som er stadig er like populær. Hodekål og kjøttdeig bakt i ovnen med kraft, fløte, soya og sirup smaker helt nydelig. Server med rørte tyttebær eller en grønn salat.
- 1 kg hodekål
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss mørk sirup
- 1 stk. løk
- 500 g kjøttdeig
- 1 stk. egg
- 2 ss soyasaus
- 1 dl kremfløte
- 2 ss konsentrert oksefond
Dessert
Smuldrepai med epler
Smuldrepai med epler er en enkel søt pai du kan lage i løpet av den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!
- 1 kg eple
- 1 ss vann
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 100 g smør
- 50 g lettkokte havregryn
- 100 g sukker
Restetips
Pariserpizza
Denne krysningen av ostesmørbrød og pizza faller garantert i smak hos både store og små. Vår pariserpizza er fylt med kjøttsaus, men her er det supert å bruke rester av både pålegg, ost og åpnede glass med salsa eller pastasaus.
- 200 g kjøttdeig
- 1 ss nøytral olje
- 1 båt hvitløk
- 0.5 stk. rød paprika
- 0.5 glass pastasaus
- 0.5 stk. løk
- 2 ts tørket oregano
- 4 stk. baguette
- 2 stk. tomat
- 4 dl hvitost
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







