Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Gresskarsuppe
En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner.
- 600 g gresskar
- 2 stk. sjalottløk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stk. sitron
Tirsdag
Torskeform med ost
Denne enkle formen med torsk, grønnsaker og ost kan du gjerne lage nesten ferdig og sette i kjøleskapet. Førstemann hjem setter fiskeformen i ovnen og setter over potetene.
- 800 g torskefilet
- 1 ts salt
- 1 ss flytende margarin
- 0.5 ts pepper
- 3 stk. tomat
- 1 stk. purre
- 1.5 dl kremfløte
- 200 g hvitost
Onsdag
Irish stew
Irish stew er kanskje den mest kjente matretten fra Irland Som vår fårikål, blir den laget på de råvarene som er tilgjengelige - lamme- eller fårekjøtt og lokalt dyrkede rotgrønnsaker. Ingredienslisten kan variere noe. Puristene vil kun ha kjøtt, poteter og løk i gryta, mens andre drister seg til også å tilsette gulrot, nepe og kål.
- 1.5 kg lammebog
- 1 stk. hodekål
- 8 stk. potet
- 1 stk. sellerirot
- 2 stk. gulrot
- 4 stk. løk
- 6 dl vann
- 1 stk. laurbærblad
- 1.5 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss bladpersille
Torsdag
Helstekt kalkunfilet med hjemmelaget potetmos
Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.
- 2 stk. sitron
- 50 g bladpersille
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. kalkunfilet, ca. 1500 g
- 2 ss smør
- 1.5 kg mandelpotet
- 100 g smør
- 2 dl appelsinjuice
- 1 dl vann
- 1.5 dl bladpersille
- 1 båt hvitløk
- 100 g hasselnøtter
- 1 kg hodekål
- 0.25 stk. frisk ingefær
- 1 båt hvitløk
- 1 ss smør
Fredag
Taco med julesmaker
Skal du gjøre ekstra stas på tacomiddagen lager du pulled pork fra bunnen av. Rub svinenakken med en deilig julerub med smak av nellik og allehånde. Server det saftige svinekjøttet i lefser sammen med rødkål- og mangosalat.
- 1 kg svinenakke
- 2 ss sennep
- 3 dl julerub
- 0.5 stk. rødkål
- 2 stk. mango
- 0.5 potte frisk koriander
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts sukker
- 0.5 stk. lime
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts kvernet pepper
- 3 dl eplejuice
- 2 ss eplecidereddik
- 1 ts salt
- 8 stk. hvetetortilla
Lørdag
Biff med béarnaisesaus
Få ting kan måle seg med en mør, saftig og smakfull biff. Her har du den ultimate klassikeren med hjemmelaget béarnaisesaus og pommes frites. Snadder!
- 300 g smør
- 1 dl tørr hvitvin
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 1 stk. sjalottløk
- 0.5 ts pepper
- 3 ss vann
- 2 ss frisk estragon
- 3 stk. eggeplomme
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.25 stk. sitron
- 1 ss frisk kjørvel
- 4 stk. bakepotet
- 1 l frityrolje
- 1 ts salt
- 2 pk aspargesbønner
- 2 ss nøytral olje
- 0.25 stk. sitron
- 1 stk. sitron
- 1 stk. sjalottløk
- 0.25 ts pepper
- 800 g entrecôte av storfe
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 ss smør
Søndag
Dampet kveite med bønnepuré og sopp
Hvitvinsdampet kveite er luksusmat som smaker nydelig. Her har den fått usnobbete, men nydelig følge av hvit bønnepuré, sopp og ruccula.
- 800 g kveitefilet
- 2 boks hermetiske limabønner (butter beans)
- 2 dl kremfløte
- 4 ss olivenolje
- 0.25 stk. sitron
- 200 g østerssopp
- 50 g ruccula
- 2 ss smør
- 1 dl hvitvin
- 1 dl fiskebuljong (utblandet)
Dessert
Sarah Bernhardt i langpanne
Liker du de søte, små klassiske Sarah Bernhardt kakene, vil du elske vår versjon av Sarah Bernhardt i langpanne! Seig og god mandelbunn, med deilig, myk sjokoladekrem og sjokoladeglasur på toppen. Elsk!
- 400 g mandler
- 4 ts bakepulver
- 6 stk. eggehvite
- 400 g sukker
- 500 g smør
- 400 g melis
- 6 stk. eggeplomme
- 2 stk. egg
- 3.5 ss kakaopulver
- 3 ts vaniljesukker
- 300 g mørk kokesjokolade
- 1 ss kokosfett (delfiafett)
For barna
Sosisser med potetmos
I denne oppskriften bruker man sosisser som er små kule julepølser, og vi steker dem i ovnen på spyd. Sammen med erter og hjemmelaget potetmos, blir dette en super førjulsmiddag. Du trenger 1 grillspyd per porsjon.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






