Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Pannbiff
En saftig pannebiff med svensk opphav er et knallgodt alternativ til våre norske kjøttkaker. Pannebiff blir tradisjonelt servert med agurksalat, poteter og sjysaus.
- 2 stk. løk
- 1 ts smør
- 3 stk. potet
- 1 dl matfløte
- 2 stk. egg
- 2 dl griljermel
- 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 1 ss soyasaus
- 400 g kjøttdeig
- 400 g kjøttdeig av svin
- 2 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 ss margarin
- 4 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 2 ts maisenna
- 1 ss vann
- 2 stk. agurk
- 2 ss eddik, 7 %
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Tirsdag
Stekt makrell med spinat og sukkererter
Fersk makrell er vel sommerfisk nummer én. Å trekke en sølvglinsende, sprellende makrell opp på land kan gi både gammel og ung et kick, og å rense og filetere den før den havner i stekepannen er nyttig kunnskap man tar med seg hele livet. Og så godt som det smaker!
- 4 stk. makrellfilet
- 3 ss smør
- 2 stk. vårløk
- 100 g sukkererter
- 0.5 bunt frisk dill
- 300 g frisk spinat
Onsdag
Purre- og brokkolisuppe med egg
En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!
- 1 stk. purre
- 1 stk. brokkoli
- 1 l vann
- 2 stk. hønsebuljongterning
- 1 ss pesto
- 1 dl kremfløte
- 0.25 stk. sitron
- 1 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 1 l vann
- 1 ts eddik, 7 %
- 1 ts salt
- 4 stk. egg
- 4 ss virgin olivenolje
Torsdag
Grillspyd med marinert steinbit
Grillspyd med marinert steinbit og friske grønnsaker er perfekt grillmat når du skal grille noe godt til dem du er glad i! Nyt de marokkanske smakene og drøm deg bort!
- 280 g soltørkede tomater i olje
- 0.25 stk. rødløk
- 2 båt hvitløk
- 0.5 ts malt spisskummen
- 0.5 ts malt koriander
- 0.25 ts grovt chilikrydder
- 0.5 ts malt kanel
- 2 ss honning
- 1 stk. sitron
- 2 ss frisk koriander
- 600 g steinbitfilet
- 2 stk. gulrot
- 1.5 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 4 dl couscous
- 2 ss bladpersille
- 1 stk. sitron
- 0.25 stk. sitron
- 2 ss nøytral olje
Fredag
Pizza med lammeskav og chevre
Hjemmelaget italiensk pizza med lammeskav, chevre, oliven og tomater. Enkelt og veldig, veldig godt.
- 0.25 pk gjær
- 1.5 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 200 g hvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.25 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 1 ss olivenolje
- 1 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 ss tørket timian
- 0.5 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 190 g chevre (hvit geitost)
- 12 stk. cherrytomat
- 20 g parmesan
- 400 g lammeskav
- 1 dl sorte oliven
- 2 stilk frisk rosmarin
Lørdag
BBQ svinenakke
Grillet svinekjøtt hører til lyse sommerdager. Her er kjøttet rubbet med en god, hjemmelaget rub og servert med en grillet ananassalat.
- 800 g svinenakke
- 125 g brunt sukker
- 160 g sukker
- 50 g paprikapulver
- 25 g hvitløkspulver
- 75 g salt
- 25 g kvernet pepper
- 10 g malt ingefær
- 15 g løkpulver
- 7 g malt spisskummen
- 4 g chipotle chilipulver
- 1 stk. frisk ananas
- 120 g sukkererter
- 1 stk. rød chili
- 1 ss frisk ingefær
- 2 ss frisk koriander
- 1 stk. lime
- 3 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Søndag
Grillet kyllingfilet med vannmelonsalat
Her er rock`n roll sommerstemning samlet i ett og samme måltid. Garantert mange tomler opp og gode smaksopplevelser for deg og gjestene dine. Melonsalat med mojitodressing er digg tilbehør til grillet kylling!
- 0.5 stk. vannmelon
- 2 stk. lime
- 1 stk. lime
- 2 ts brunt perlesukker
- 2 ss frisk mynte
- 2 ss blank rom
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 stk. kyllingfilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss nøytral olje
Dessert
Bløtkake med bringebærkrem
Bløtkake er alltid en vinner! Lag et sukkerbrød i langpanneform, så kan du enkelt trylle frem denne bløtkaken fylt med deilig bringebærkrem om du har mange gjester.
- 10 stk. egg
- 300 g sukker
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 6 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 200 g frosne bringebær
- 1 dl eplejuice
- 200 g eplesyltetøy
- 2 stk. eggehvite
- 0.25 ts salt
- 70 g sukker
- 125 g bringebær
- 125 g rips
For barna
Nicecream med bjørnebær
Nicecream er en is som både smaker godt, og er laget med frukt eller bær - det er nice! Den lages på samme måte som en smoothie, men den blir tykkere og ligner mer på iskrem i konsistensen. Denne serveres med skiver av banan, som gir god smak og en litt annerledes konsistens. Topp gjerne med friske bær, hvis du vil det!
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middager med kjøttdeig
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.







