Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Tray bake med medisterpølse
Tray bake er en genial måte å lage middag på om du vil ha noe raskt og enkelt! Denne formen med medisterpølse er super om du har lyst på smak av jul uten å bruke timesvis på kjøkkenet.
- 0.5 stk. rødkål
- 2 stk. eple
- 8 stk. sjalottløk
- 400 g småpoteter
- 2 ss olivenolje
- 600 g medisterpølse
- 2 ss bladpersille
Tirsdag
PAD THAI - stekte nudler med svinekjøtt
Pad thai - en av Thailands nasjonalretter, og kanskje en av de mest kjente rettene fra Smilets land? Vår pad thai er laget med strimlet svinekjøtt, risnudler og klassiske thailandske smaker.
- 300 g risnudler
- 2 ss fiskesaus (asiatisk)
- 2 ss tamarindsaus
- 1 ss sukker
- 1 ss østerssaus (oyster sauce)
- 1 ts chilipulver
- 1 ss rødløk
- 1 båt hvitløk
- 4 ss tofu/ soyapudding
- 3 stk. vårløk
- 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
- 3 ss soyaolje
- 2 dl bønnespirer
- 3 ss peanøtter
Onsdag
Kremet fiskesuppe
Her er en rask og enkel fiskesuppe som varmer godt og smaker nydelig. Om du er glad i reker eller blåskjell, er det kjempegodt i suppa også!
- 6 dl fiskebuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks
- 200 g torskefilet
- 1 dl frosne erter
- 1 dl kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 ss frisk gressløk
Torsdag
Rask middagsgryte med kjøttdeig
En enkelt og smkafull middagsgryte med kjøttdeig, grønnsaker og potet. Denne gryteretten passer for hele familien, og er super å diske opp med i en hektisk hverdag.
- 400 g karbonadedeig
- 2 ss margarin
- 1 stk. løk
- 4 stk. gulrot
- 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 4 stk. potet
- 1 boks hermetiske tomater
- 5 dl vann
- 0.5 stk. kjøttbuljongterning
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss tørket oregano
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Fredag
Pulled pork med julerub
Det er utrolig digg å lage pulled pork fra bunnen av, med egen rub. Denne gode ruben er med gode julekryddere som nellik og allehånde. Resultatet av innsatsen blir en nice juleburger i brioche med syltet rødkål og rødkål-slaw.
- 1 kg svinenakke
- 2 ss sennep
- 1.5 dl julerub
- 1 dl eplejuice
- 1 ss eplecidereddik
- 200 g rødkål
- 2 stk. gulrot
- 0.5 ts salt
- 1 stk. rødløk
- 2 ss majones
- 3 ss lettrømme
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ss frisk timian
- 0.25 stk. rødkål
- 1 dl eddik, 7 %
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
- 4 stk. hel nellik
- 2 stk. stjerneanis
- 4 stk. brioche hamburgerbrød
- 1 pk sukkerertspirer
Lørdag
Kalkunsatay
Hvem er det som ikke liker kosemat med asiatiske smaker? Saftige biter av marinert kalkun grillet på spyd og servert med en deilig peanøttsaus vil garantert vekke begeistring. Sammen med en salat av havreris blir det en fullverdig middag.
- 600 g kalkunfilet
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss brunt sukker
- 0.5 ts malt koriander
- 0.5 ts salt
- 1 stk. rød chili
- 2 stk. sitrongress
- 1 båt hvitløk
- 1 stk. sjalottløk
- 0.25 ts gurkemeie
- 0.25 ts korianderfrø
- 0.25 ts malt spisskummen
- 1 ss nøytral olje
- 1 boks kokosmelk
- 1 ts sukker
- 100 g peanøtter
- 0.5 dl tamarindvann
- 5 ss fiskesaus (asiatisk)
- 0.5 ts salt
- 1 stk. vårløk
- 1 stk. rød chili
- 1 båt hvitløk
- 3 ss frisk koriander
- 3 dl havreris
- 0.5 stk. lime
- 1 ss nøytral olje
Søndag
Fiskefrikassé med rød og hvit fisk
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
- 400 g kveitefilet
- 400 g ørretfilet
- 1 stk. løk
- 2 stk. gulrot
- 2 stk. persillerot
- 1 stk. fennikel
- 50 g sukkererter
- 3 ss smør
- 1.5 ss hvetemel
- 1 dl hvitvin
- 0.5 ss frisk rosmarin
- 0.5 ss frisk timian
- 6 dl fiskekraft
- 3 dl kremfløte
Dessert
Lussekatter
13. desember er Luciadagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring. Inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekatter. Lag dem på den tradisjonelle måten, eller bak lussekatter med tangzhong metoden.
- 15 dl hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 ts salt
- 5 dl melk
- 2 stk. egg
- 50 g gjær
- 0.25 g safran
- 200 g smør
- 2 ss rosiner
- 1 stk. egg
Restetips
Furulysalat
Furulysalat er en gammel klassiker. Salaten er frisk og enkel, og laget av ingredienser man ofte har for hånden. Den er et deilig tilbehør til skinkestek, koteletter, grillmat og spekemat.
- 0.5 stk. hodekål
- 4 stk. appelsin
- 200 g svisker
- 100 g hasselnøtter
- 1 ts sukker
- 2 ss appelsin
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.
Digge burgere
Sunn middag til helgen
Middager med kjøttdeig
Middager for én
Middager i form
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Bruk høstens råvarer
Middagsfavoritter fra andre land
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!








