Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Spicy couscoussalat
En spicy og digg couscoussalat med sataydressing. Den går fort å lage, og du kan gjøre den enda hottere ved å tilsette mer chilisaus. Kan serveres som en middagsrett slik den er eller sammen med falafel, kylling eller grillmat. Nam!
- 3 dl couscous
- 3 dl vann
- 0.5 stk. rødkål
- 3 stk. gulrot
- 3 stk. vårløk
- 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
- 3 dl edamamebønner (soyabønner)
- 4 ss peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 stk. lime
- 1 ss frisk ingefær
- 1 ss hvitløk
- 1 ss sesamolje
- 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
- 0.5 potte frisk koriander
Tirsdag
Ovnsbakt laks med spinat og blomkål
Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.
- 800 g laksefilet
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. grønn chili
- 1 stk. lime
- 2 ss olivenolje
- 2 pose frisk spinat
- 1 stk. blomkål
- 0.25 ts malt muskat
Onsdag
Kyllingcurry med søtpotet
Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt.
- 1 stk. løk
- 3 båt hvitløk
- 50 g frisk ingefær
- 1 stk. rød chili
- 3 ss tomatpuré
- 1 ss malt koriander
- 1 ss malt spisskummen
- 0.5 dl olivenolje
- 600 g kylling lårfilet
- 4 dl kokosmelk
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 700 g søtpotet
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 200 g aspargesbønner
- 0.5 potte frisk mynte
- 0.5 potte frisk koriander
Torsdag
Betasuppe med svineknoke
Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.
- 2 stk. lettsaltet svineknoke
- 2 stk. løk
- 6 stk. potet
- 6 stk. gulrot
- 1 stk. sellerirot
- 1 stk. kålrot
- 1 stk. purre
Fredag
Finnbiff
Et festmåltid på rekordtid! Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Server med rørte tyttebær og kokte poteter eller potetmos. Vilt godt, fra naturen!
- 400 g reinsdyrskav
- 2 ss smør
- 250 g frisk sjampinjong
- 150 g bacon
- 3 dl seterrømme
- 1 dl melk
- 3 skive ekte geitost
- 5 stk. einebær
- 0.5 ts tørket timian
Lørdag
Steinbit i ovn med sitron og urter
Steinbiten har ikke akkurat utseendet med seg, men det hvite fiskekjøttet er fast, smakfullt og enkelt å tilberede. Her har vi bakt steinbitfilet i ovnen med et spennende lokk av gresk yoghurt med sitron og urter.
- 800 g steinbitfilet
- 1 dl gresk yoghurt
- 3 ss parmesan
- 4 ss frisk kruspersille
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. sitron
- 1 ss frisk timian
- 4 ss griljermel
- 1 ss olivenolje
Søndag
Middelhavsgryte med lam
Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte, er den perfekt å lage retten i. Å bake gryten i ovnen er genialt – der passer den seg selv, og frigjør plass på komfyren. Bruker du rester av lammestek, kan du redusere mengden kjøtt til det halve.
- 1.5 kg fårikålkjøtt
- 150 g bacon
- 2 stk. rødløk
- 1 stk. fennikel
- 1 stk. aubergine
- 400 g potet
- 8 stk. aromasopp
- 4 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 2 boks hermetiske tomater
- 2 dl rødvin
- 1 ss sukker
- 2 dl sorte oliven
- 2 dl kapers med stilk
- 4 ss bladpersille
- 4 ss frisk basilikum
Dessert
Gresskarkake
Høst er tid for gresskar! Og den allsidige grønnsaken kan brukes både til middag og bakst. Lag denne saftige 3-lags gresskarkaken med kremostglasur. Den slår garantert godt an på høsttakkefesten!
- 180 g sukker
- 130 g kremfløte
- 150 g smør
- 5 g flaksalt
- 4 stk. egg
- 4 dl gresskarpuré
- 1.5 dl nøytral olje
- 400 g sukker
- 225 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts salt
- 2 ts malt kanel
- 0.5 ts malt ingefær
- 0.25 ts malt nellik
- 0.25 ts malt muskat
- 200 g smør
- 200 g melis
- 125 g kremost naturell
- 2 ss pecannøtter
Restetips
Rask lammecurry
Har du rester av stekt eller kokt lammekjøtt kan du lage en enkel og ganske rask lammecurry.
- 600 g benfritt lammekjøtt
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1.5 ts frisk ingefær
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. laurbærblad
- 1 ts chilipulver
- 1 boks hermetiske tomater
- 2.5 dl lammekraft
- 1 dl gresk yoghurt
- 0.5 ss malt spisskummen
- 1 ss malt koriander
- 0.5 ss gurkemeie
- 0.5 potte frisk koriander
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Digge burgere
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Middagsfavoritter fra andre land
Lag høstens gode gryter
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Sunn middag til helgen
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.






