Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for sunne, raske og gode måltider som passer både barn å voksne.
Ukemeny
Mandag
Minestronesuppe vegetar
Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene!
- 250 g hvite bønner (tørre)
- 4 ss olivenolje
- 2 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 dl rødvin
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl tomatpuré
- 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. pastinakk
- 2 stk. potet
- 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk. grønn squash
- 100 g pastaskruer
- 60 g aspargesbønner
Tirsdag
Lettsaltet torsk med grønnkål og byggris
Når du trenger snarlaget mat kan denne retten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken. På kort tid har du altså mat som er smakfull som bare rakkern.
- 200 g byggris
- 100 g mandler
- 800 g lettsaltet torsk
- 200 g grønnkål
- 3 ss olivenolje
- 0.5 stk. sitron
Onsdag
Lammeskav i kikertcurry
Lammeskav eller tynnskåret lammekjøtt finner du i frysedisken. I denne gode kikertcurryen forenes gode kryddersmaker og smakfullt lammekjøtt til en spennende og god hverdagsmiddag.
- 400 g lammeskav
- 1 stk. løk
- 4 båt hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 1 ss gurkemeie
- 2 ts karri
- 1 ss garam masala
- 2 ss rapsolje
- 1 boks hermetiske kikerter
- 2 stk. grønnsakbuljong (terning)
- 3 dl vann
- 1 boks hermetiske tomater
- 200 g basmatiris
- 1 stk. lime
- 1 ts salt
- 0.5 ts kvernet pepper
- 0.5 potte frisk koriander
Torsdag
Kyllingkjøttboller med spinatpasta
Kjempegode kyllingkjøttboller blir bare enda bedre i følge med grønn og deilig pasta!
- 200 g tagliatelle
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 50 g parmesan
- 0.5 stk. rød chili
- 1 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 pk frossen spinat
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
- 2 båt hvitløk
- 1.5 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 2 dl hvitost
Fredag
Bulgogi burger
Biff bulgogi er en tradisjonell koreansk matrett. Her har vi laget en litt utradisjonell vri - en spicy risburger med de samme koreanske smakene. Hamburgeren for deg som ikke tåler gluten, eller som bare vil prøve noe nytt!
- 800 g entrecôte av storfe
- 1 stk. rødløk
- 0.5 potte frisk koriander
- 3 båt hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 1.5 dl sesamolje
- 1 dl soyasaus
- 4 ss sesamfrø
- 300 g jasminris
- 1 ts salt
- 1 ss riseddik
- 2 ss sesamfrø
- 8 blad hjertesalat
- 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus)
- 0.5 potte frisk koriander
Lørdag
Ribbe med asiatisk glaze
Deilig, klissete ribbe med masse smak! Saftig svinekjøtt, glaze med asiatiske smaker, servert med friske grønnsaker! Utradisjonell ribbe, men minst like god som klassikeren!
- 2 kg tynnribbe
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 stk. sitrongress
- 3 dl søt soyasaus (ketjap manis)
- 2 ss riseddik
- 4 ss brunt sukker
- 2 stk. grønn chili
- 4 båt hvitløk
- 4 cm frisk ingefær
- 1 stk. lime
- 1 stk. hel kanel
- 2 stk. stjerneanis
- 2 stk. gulrot
- 4 stilk stilkselleri (stangselleri)
- 3 stk. vårløk
- 4 ss frisk koriander
- 2 ss sesamfrø
- 1 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 0.25 ss pepper
Søndag
Klippfisk med urte- og paprikasaus
Lekre klippfiskfileter eller -loins servert med en fargerik og nydelig paprikasaus med masse hakkede urter. En nydelig vri på den tradisjonelle bacalaoen.
- 800 g klippfisk loin
- 1 ss olivenolje
- 1 stk. sitron
- 0.5 stk. løk
- 2 båt hvitløk
- 2 stk. rød paprika
- 2 stk. tomat
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts chiliflakes
- 1 dl kyllingbuljong (utblandet)
- 3 ss friske urter
- 1 ts sukker
- 2 ss smør
Dessert
Serinakaker
Serinakaker smaker kjempegodt og noen mener det ikke blir skikkelig jul uten denne kaken. En porsjon gir ca. 30 serinakaker.
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g smør
- 100 g sukker
- 1 stk. egg
- 1 stk. eggehvite
- 1 dl mandler
For barna
Kokosmakroner
Kokosmakroner er små søte kaker som er ganske lette å lage og som smaker kjempegodt. Hjemmelaget smaker i alle fall dobbelt så godt som de du kan få kjøpt i butikken. Hvis du oppbevarer kakene i en tett boks med bakepapir mellom lagene, holder de seg kjempelenge. Oppskriften gir ca. 20 makroner, og vi har beregnet to til hver.
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Lag høstens gode gryter
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!






