Middagstips for hele uken
Middagstips
Trenger du tips til middag? Her er våre beste middagstips for både hverdag og helg. Enten du trenger at det går litt fort, eller har god tid til å kose deg med matlagingen!
Ukemeny
Mandag
Fiskeboller i hvit saus
Enkelte retter vekker til live sterke barndomsminner. Fiskeboller i hvit saus er en slik rett for mange, og enten elsker du denne retroretten og blir myk om hjertet av smaken, eller så mener du dette kun er mat for tannløse og småunger. Uansett - fiskeboller i hvit saus glimrende hverdagsmat!
- 2 ss margarin
- 3 ss hvetemel
- 1 boks fiskeboller
- 4 dl melk
- 800 g potet
- 800 g gulrot
- 2 ss frisk gressløk
Tirsdag
Lammekoteletter med byggrynsalat
Lammekoteletter med byggrynsalat er både raskt og enkelt å lage, og det er ett godt alternativ om du vil ha en smakfull lammerett som ikke er altfor "tung".
- 2 dl byggryn
- 1 bunt bladpersille
- 1 potte frisk mynte
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn chili
- 2 stk. eple
- 1 stk. sitron
- 3 ss olivenolje
- 8 stk. lammekotelett
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
Onsdag
Gresskarsuppe
En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner.
- 600 g gresskar
- 2 stk. sjalottløk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 0.5 ts pepper
- 0.5 stk. sitron
Torsdag
Wok med kylling og nudler
Vil du ha superenkel og fresh hverdagsmiddag, da lager du wok med kylling og grønnsaker. Enkelt - smakfullt - magert!
- 2 ss soyasaus
- 1.5 dl kjøttbuljong (utblandet)
- 1.5 ts maisenna
- 1 ts chiliflakes
- 1 ss frisk ingefær
- 600 g kyllingfilet
- 2 båt hvitløk
- 1 stk. lime
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. grønn squash
- 1 stk. grønn paprika
- 0.5 stk. brokkoli
- 1 pk frisk babymais
- 200 g fullkornsnudler
- 2 ss rapsolje
- 1 ts pepper
Fredag
Langpannepizza
Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag.
- 7 dl hvetemel
- 0.5 pk gjær
- 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
- 0.5 ts salt
- 400 g kjøttdeig
- 1 smør
- 1 stk. løk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 400 g hermetiske tomater
- 1 dl vann
- 2 ts tørket oregano
- 2 ts sukker
- 300 g hvitost
- 1 stk. rød paprika
- 1 ts tørket oregano
Lørdag
Ferske reker
Å pille ferske, nykokte reker på bryggekanten eller i parken er er en deilig sommeraktivitet, men de beste rekene får du i sesong om vinteren. Og enten du bestemmer deg for rekeaften i varmen eller i kulda, så er rekene aller best når de får spille hovedrollen i selskap med ferskt brød, majones, sitron og dill.
- 2 kg reker
- 1 stk. loff
- 150 g majones
- 1 stk. sitron
- 1 stk. hjertesalat
- 1 potte frisk dill
Søndag
Sennepsgratinert svinekam med bønne- og tomatsalat
Røkt svinekam med bein er deilig røff og rustikk mat som egner seg godt til et raust vennelag. Avslutt steketiden med å gni kammen inn med honning, sennep og urter, og server med en fargerik og smakfull salat med bønner og cherrytomater.
- 2 kg røkt svinekam
- 0.5 ts kvernet pepper
- 2 stk. gulrot
- 1 stk. løk
- 2 stilk frisk timian
- 3 dl vann
- 3 ss dijonsennep
- 2 ss honning
- 1 ss frisk persille
- 0.25 ts kvernet pepper
- 100 g aspargesbønner
- 150 g cherrytomat
- 1 boks hvite bønner (ferdig kokt)
- 0.5 stk. rødløk
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss honning
- 1 båt hvitløk
- 2 ss balsamicoeddik
- 3 ss olivenolje
- 1 ss frisk persille
Dessert
Smultringer
Smultringer hører julen til, og er for mange et av de tradisjonelle sju slag, som må på bordet i jula. Smultringer smaker nydelig ellers i året også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Smultringer er fine å fryse.
- 4 stk. egg
- 250 g sukker
- 1 dl kremfløte
- 100 g smør
- 1 ts revet sitronskall
- 500 g hvetemel
- 0.25 ts malt kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 3 pk smult
Restetips
Byggrynsalat med røkt svinekam
Dette er en klassisk resterett med enkle ingredienser og med store muligheter for variasjon. Med kokte byggryn, perlespelt eller andre gryn og middagsrester av røkt svinekam eller annet kjøtt tar det ikke mange minuttene å lage denne salaten - super til lunsj eller en lett og rask middag.
- 2 dl byggryn
- 150 g cherrytomat
- 1 stk. rødløk
- 1 pose ruccula
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 200 g røkt svinekam
- 1 ss nøytral olje
- 1 stk. sitron
- 0.5 dl olivenolje
Lag din egen ukeplan!
Legg oppskrifter i kalenderen og spar din egen ukeplan til senere!
Middag med rene råvarer
Middager med ekstra fiber
Koteletter til middag
Lag høstens gode gryter
Middager i form
Middager med kjøttdeig
Middagsfavoritter fra andre land
Sunn middag til helgen
Fredagsmiddag
Middagen du gleder deg til gjennom uka, enten den nytes i sofaen, med gjester eller når ungene har lagt seg!
Lørdagsmiddag
Middagene du lager med god tid, god matlyst og helgero!
Indiske gryter og supper
Indiske klassikere og nye indisk-inspirerte favoritter!
Hva har du i kjøleskapet?
Ikke kast mat! Se hva du kan lage av matvarene du har!
Bruk høstens råvarer
Digge burgere
Middager for én
Søndagsmiddag
Oppskriftene du trenger når familien skal samles rundt bordet, og du har tid til å nyte både matlagingen og maten.





